Ca la noi, la nimeni – Joaca de-a ciolaniada!

271

Motto: „Jumătate din răul făcut pe această lume se datorează oamenilor care vor să se simtă importanți.” – George Eliot

Justiția pretins independentă, dar care răspunde la comenzi politice, a lăsat nu doar PSD-ul fără lider, ci și Camera Deputaților. Mai stăpână pe situație, primul ministru Viorica Dăncilă, care era și președinte executiv al PSD a devenit președinte interimar al social-democraților, și a trecut rapid la fapte. Într-un prim for de conducere Paul Stănescu a fost desemnat președinte executiv al PSD, bănuiesc că tot interimar, și a dialogat cu deputații și senatorii partidului chiar la Palatul Parlamentului.
S-a anunțat că în toate filialele județene vor avea loc noi alegeri, iar în luna iunie – la Congresul PSD – va fi aleasă conducerea centrală și va fi desemnat candidatul coaliției de guvernare PSD-ALDE pentru alegerile prezidențiale.
Tot marți, s-au reunit în forul de conducere și cei de la ALDE, iar liderul acestora – Călin Popescu Tăriceanu și-a reconfirmat poziția de a nu părăsi coaliția de guvernare, precizând, așa cum este firesc, faptul că „alegerile europarlamentare le-au dat un semnal, dar ,,alegerile parlamentare naționale vor fi abia în anul 2020”. Până atunci, coaliția PSD-ALDE are un program de guvernare și vor face tot posibilul ca acesta să fie îndeplinit. Mai mult, premierul Viorica Dăncilă a promis că temele pe justiție nu vor mai fi abordate. Și, în plus, domnia sa va merge la Bruxelles spre a reface bunele relații dintre PSD și noile autorități europene ce vor rezulta în urma alegerilor europarlamentare din Uniunea Europeană.
Toată lume apolitică se preocupă de ocuparea funcției de președinte al Camerei Deputaților, vacantată prin „nedreapta condamnare a lui Liviu Dragnea”, după cum s-a exprimat președintele ALDE și al Senatului – Călin Popescu Tăriceanu. Care-a mai precizat că alianța PSD-ALDE va prezenta un candidat comun pentru șefia Camerei Deputaților. În vreme ce Noul PNL și USR vor avea candidați proprii. Primii o vor propune pe Raluca Turcan, iar USR pe deputatul Stelian Ion.
Deși partidulețul de strânsură securistică Pro România a intrat în Parlamentul României pe listele PSD, trădătorul lor lider se visează președintele Camerei Deputaților. Ceva jocuri politice necurate s-au încercat, prin invitarea lui în PSD de către Gabriela Firea, din partea individului demagog ce se lăuda cândva cu „gorjenii mei”, omul cu pricina cu obârșii nițel necunoscute, deși se pare că s-a născut pe la Sânnicolaul mare, a împroșcat o găleată de lături la adresa celor din PSD. Din care a făcut parte și acesta l-a făcut chiar prim ministru. Moment în care și-a alcătuit echipa guvernamentală cu Necuratul George Maior, nașul lui de cununie. Pe Nașul l-ar fi numit el prim-ministru, dacă ajungea președintele României.
Cum ochelaristul a comis gafa de a-l amenința pe Florian Coldea, general și prim-adjunct al SRI, că dacă ajunge președintele României primul care va fi schimbat din funcție este chiar Generalul Coldea, candidatul la prezidențialele din 2014 și-a semnat singur sentința. Generalul Florian Coldea l-a sprijinit pe celălalt contracandidat. Iar noi nu știm cum să facem ca să scăpăm de Klaus Werner Iohannis. Cu care, am putea zice, că ne-a pricopsit Victor Ponta!!!
ION PREDOȘANU

P.S. Deși s-a cerut rechemarea de la Washington a Ambasadorului George Maior, Tătucul Protocoalelor secrete, Preș. Klaus Werner Iohannis se teme s-o facă și amână decizia sine die. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here