Ca la noi, la nimeni – Iohannis, pe neînţelesul tuturor!

316

Cerşetorul de voturi, măsluite sau nu, – Klaus Werner Iohannis împreună cu fidelul său prim ministru – Mihai Tudose au mai făcut o baie de mulţime la Parada militară, prilejuită de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, la Piaţa Arcului de Triumf. Cu cine-au vrut muşchii Lui. N-au lipsit Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea, generalul SRI adică, şi Ludovic Orban – om cu dosar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -, preşedintele Noului PNL, şi alţi vreo 20 de generali. Din toate armele, inclusiv serviciile de informaţii. Oare la recepţia oferită la Palatul Cotroceni, preşedintele Iohannis i-a decorat pe toţi şefii serviciilor de informaţii.
Neinvitaţi anul trecut, Călin Popescu-Tăriceanu – Preşedinte al Senatului şi Preşedinte ALDE – şi nici Liviu Dragnea, Preşedinte al PSD, încă neales pe atunci Preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca de altfel nici Primarul General al Bucureştilor, Gabriela Firea, chiar dacă ea se ocupase de lucrările de refacere a Arcului de Triumf, au lipsit şi în 2017!
Pe primii doi, cel care ar trebui să fie preşedintele tuturor îi consideră „penali” şi nu-i invitase. Aşa cum instanţele nu au hotărât deocamdată.
Pentru cel care se crede „Fuhrerul” României, pretins democratice, Tăriceanu şi Dragnea încă mai sunt „penali”. Şi, totuşi, de data aceasta, i-a invitat. Numai că aceştia au demnitatea lor şi au refuzat să participe alături de acela care nu-i un preşedinte moderator, ci unul care dezbină partidele, pe liderii acestora şi societatea.
În schimb, Preşedintele Senatului – Călin Popescu-Tăriceanu şi Preşedintele Camerei Deputaţilor – Liviu Dragnea au participat la Ceremonia militară şi religioasă organizată de Primăria Generală a Capitalei – Primar General Gabriela Firea în Parcul Carol. Lor li s-a alăturat şi un invitat de seamă, Excelenţa Sa Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans. G. Klemm. La sediile PSD şi ALDE s-a organizat sărbătorirea tradiţională a Zilei Naţionale – 1 Decembrie, cu social-democraţi majoritatea în straie populare care apoi s-au alăturat de la ora 11.00 mulţimii de la Piaţa Arcului de Triumf.
*
Sunt parlamentari, inclusiv din PSD, precum deputatul Liviu Pleşoianu, care nu ascunde faptul că nu l-a votat pe primul ministru Mihai Tudose. Care Tudose le ia apărarea protestatarilor din Piaţa Victoriei şi s-a certat cu Primarul General Gabriela Firea pe motivul intenţiei organizării unui Festival de colinde şi a unui Târg de Crăciun în zona Pieţei Victoriei. Cu tact, Primarul General n-a dorit să creeze tensiuni tocmai de Ziua Naţională a României. Şi totuşi, pe 2 decembrie protestatarii care i-au bătut pe oamenii Primăriei Generale ne arată în ce ţară trăim. Una în care nu se respectă Constituţia şi nici alte legi în vigoare.
Reamintim că la fel ca şi mitingul ilegal de astă iarnă din Piaţa Universităţii, unde-a fost prezent şi numitul Iohannis în geacă roşie, agitând spiritele, nici cel de acum din Piaţa Victoriei nu are vreo aprobare. Şi totuşi, repet, este susţinut de Herr Klaus Werner Iohannis şi de slugarnicul Mihai Tudose, Ultimul având un doctorat la Academia Naţională de Securitate, cu Prefaţă scrisă de Generalul SRI Florian Coldea.
Dacă vremelnicul prim-ministru Mihai Tudose zicea către jurnalişti că-i recomandă Primarului General că nu-i bine să organizeze manifestări în Piaţa Victoriei, în schimb despre protestatari zicea să fie lăsaţi în pace. Iată de ce nu-i pace în România Iohannistă, ura şi dispreţul faţă de respectarea legilor statului l-a cuprins până şi pe primul ministru susţinut, deocamdată, de alianţa PSD şi ALDE.
ION PREDOŞANU

P.S. Fostul mare tenismen Ilie Năstase, primul lider mondial al ATP, în uniformă de gală ca General al Armatei Române, a încercat să intre la spaţiul destinat jurnaliştilor la Parada Militară de Ziua Naţională a României – 1 Decembrie 2017. Împreună cu fiica sa de 11 ani, aşa cum a mai participat de vreo cinci ani încoace. Între timp, jandarmii nu i-au mai permis pe motiv că nu este pe lista invitaţilor. Iată încă o mostră a dictonului stalinist „cine nu e cu noi, e împotriva noastră!”. Iar Ilie Năstase a făcut enorm pentru România! Cu mult mai mult decât Naşul Iohannis şi finul său Cristi Vecerdea, un tenismen de mâna a 14-a, dar antrenor al Naşului său din suflet. Ruşine este puţin spus. Ilie Năstase aşteaptă scuze în zadar. Lipsa de respect şi dorinţa de putere autoritară nu cunosc limite! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here