Ca la noi, la nimeni – Iohannis-Ionescu, ilegalul!

281

Întrucât nu-mi sunt reproduse motto-urile pe ediţia on-line a Gorjeanului, m-am gândit să-l amintesc oarecum, cu aproximaţie, în primele rânduri. Omul de ştiinţă Albert Einstein susţinea că „doar două lucruri sunt infinite, Universul şi prostia omenească, însă despre primul cică n-ar fi sigur”.
Sunt acuzat că am scris prea mult despre Traian Băsescu, aşa că o să încep cu Klaus Werner Iohannis. Un neamţ, cum ar crede lumea, bine educat. Ceea ce el n-a prea dovedit. Ba cu orginea celor şase case a dat-o-n bară, susţinând că le-ar fi cumpărat din meditaţii. El fiind profesor de fizică, apoi primar şi deci mai toată viaţa bugetar. A mai şi recunoscut că un primar nu se poate îmbogăţi din leafă. Şi totuşi, el a făcut-o! Mai mult, ca şi lui Ion Ilici Iliescu nu i-a dat Dumnezeu copii. Dar nici n-a înfiat vreunul!, la fel ca şi Tătucul democraţiei originale româneşti.
Ca neamţ, se exprimă mai greu în limba română. Fără a se spune că n-o cunoaşte, ci doar că-i lipseşte cultura şi mai ales aia politică. Din moment ce l-a luat gura pe dinainte şi s-a declarat „Politruk”. Un cuvânt naşpa, prezent şi-n limba germană şi-n limba rusă. Ca tot omul care vrea să se scuze şi mai rău se acuză, a încercat glumiţe pe tema scuzelor de rigoare.
Cam la fel cum a comis-o Traian Băsescu la pretinsa lui intervenţie la Jean-Claude Juncker, preşedintele Guvernului Europei, a se citi Comisiei Europene, cu pretinse strâmbe la adresa candidatei Corina Creţu la funcţia de Comisar pentru Politici Regionale.
Ei bine, glumiţa de la Bruxelles fusese lansată pe un site ce aparţinea unui fost securis bulgar dinainte de ‘89, „pretin” la cataramă cu Traian Băsescu. Cuim se vede, prostia nu ocoleşte pe nimeni. Traian Băsescu s-a făcut de râs, iar Corina Creţu e ste exact ceea ce i-a promis preşedintele Juncker primului ministru Victor Ponta. Semn că Băsescu bate câmpii şi n-a negociat nimic cu nimeni.
Ca şi pe vremea lui „Drag, Stolo!”, „catindatul” – cum, îi zice Buldogul Vasile Blaga lui Klaus Iohannis are necazuri. Prea se dădea cocoş. Îl dăduse afară pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, căruia i-a luat locul. Numai că Tribunalul Bucureşti a respins noul statut al PNL.
În aceste hilare şi grave condiţii, alegerea lui Iohannis la cârma partidului pe atunci încă liberal este ilegală! În fapt, nemţul Klaus Werner Iohannis este pişicherul de român Ionescu. Omul cu şase case! Pentru niciun copil.
Fie că se fac alte statute, alte congrese, fie că vărul lui Elena Udrea, Cătălin Predoiu – ministrul Justiţiei ce a semnat toate fărădelegile lui Traian Băsescu şi Emil Boc intră la încălzire.
ION PREDOŞANU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here