Ca la noi, la nimeni – Iohannis, dezbinatorul!

263

Într-un gest de sfidare a sfidărilor, Preș. Klaus Werner Iohannis s-a rățoit, joi, la guvernarea PSD-ALDE, refuzând să semneze revocările lui Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, un fel de ghimpe-n coastele lui Liviu Dragnea menținută pe funcție chiar dacă Comitetul Executiv Național al PSD i-a retras încrederea și i-a cerut revocarea. Situație similară cu aceea a ministrului Transporturilor, Lucian Șova, un ministru neperformant și care, în plus, și-a mai dat și demisia de onoare.
În aceste condiții, dezbinatorul național Klaus Werner Iohannis ne-a amenințat că aceste propuneri un vor fi luate în seamă decât după 1 Decembrie 2018. Și astfel, propunerile PSD cu Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor și Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice vor mai avea de așteptat. Dacă nu cumva dezbinatorul și răzbunătorul Preș. Klaus Werner Iohannis nu se va răzgândi.
Și, culmea tupeului, mai pretinde că el respectă Constituția și deciziile Curții Constituționale a României care îl obligă la cu totul altceva. Se dă de ceasul morții că două remanieri guvernamentale într-o săptămână ar fi prea mult, dar ne crede fraieri sperând că am uitat că asta se petrece din pricina lui. Care n-a respectat Constituția la precedenta remaniere, atunci când nu i-a revocat pe Paul Stănescu și pe Lucian Șova.
Antiromânul Klaus Werner Iohannis nu va fi prezent la Palatul Parlamentului în ziua de 28 noiembrie, atunci când se va marca oficial sărbătorirea a 100 de ani de la
Marea Unire din 1 Decembrie 1918.
Ar avea, totuși, o scuză pe care-ar fi putut-o evita. În zilele de 27-28 noiembrie se va afla la Paris pentru Salonul cultural româno-francez. Unde se va întâlni cu președintele Franței, Emmanuel Macron, care ține frâiele Uniunii Europene după ce Angela Merkel este în pierdere de viteză și susținere politică din partea propriilor alegători, din Germania. Ori Klaus Werner Iohannis vrea să se pună bine cu președintele Macron, cu comunitatea românilor din Franța și cu Ambasada României la Paris, aceea care reușea 16 voturi pro-Băsescu pe minut la alegerile prezidențiale din 2009!
*
Ilan Laufer a scris pe pagina sa de Facebook, după ce s-a simțit amenințat și trădat, următoarele: „Sunt profund mâhnit de valul de reacții la adresa mea. Sunt român și simt românește. În tot ce am făcut am avut un singur crez: România este țara mea și lupt pentru valorile ei și pentru unitate națională. Religia un trebuie să fie nu motiv care să justifice reacțiile antisemite la adresa mea.”
Și totuși, Ilan Laufer n-a fost chiar singur. În noaptea de miercuri spre joi, realizatorul Mircea Badea, de la Antena 3, i-a dedicat întreaga emisiune În gura presei, pe nedrept părăsitului, inclusiv de către PSD, Ilan Laufer.
În plus, europarlamentarul Maria Grapini i-a scris un mesaj lui Ilan Laufer: „Dragă Elan, dacă îți amintești ce îți spuneam când ai lucrat ca voluntar ca și consilierul meu și mai apoi ca ministru, te rog să le iei în calcul. Te rog nu da curs conflictului declanșat! Ești tânăr și ai o viață în față! Ai o familie frumoasă și poți fi un întreprinzător excelent. Sunt momente când cel mai înțelept cedează! Nu au românii nimic cu tine, știi că ai mulți prieteni! Îți doresc sănătate și putere de muncă!”, a scris europarlamentarul Maria Grapini într-un comentariu pe Facebook, la postarea lui Ilan Laufer.
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here