Ca la noi, la nimeni – Incompetenții din Republica procurorilor și polițiștilor!

561
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Ignoranța este noapte minții, dar o noapte fără lună și stele.” – Confucius

Mai cunoscută ca Republica procurorilor de care nu se atinge nimeni, chiar dacă sunt mult prea bine plătiți și se bucură de pensii speciale, procurorilor li se mai zice și magistrați. Chit că nu merită o asemenea favoare. Măriile lor fac parte din parchete și în cadrul proceselor din instanță n-ar trebui să stea la nivelul judecătorilor, ci nițel mai jos cu biroul pus pe parchet.
Iar procurorii au luat-o razna de pe vremea ex-procurorului comunist Monica Macovei, ajunsă ministru al (In)Justiției pe vremea creatorului statului mafiot – Traian Braunovici-Băsescu. Mă rog, mai toți procurorii și în mod special cei de la DNA-ul condus pe atunci de vipera sibiancă Laura Codruța Kovesi. Le-a plăcut să se dea mari cu lupta lor anticorupție, pentru care se băteau cu pumnii-n piept că nu se lasă întrucât „Noi suntem DNA!”
Ei și, credeți cumva că procurorii de la DIICOT au fost și sunt mai breji? Da de unde! A apărut cumplitul caz al răpirii fetiței Alexandra, de numai 15 ani, cu bâlbe la nivel de poliție municipală și a județului Olt, dar și cu necunoașterea legilor țării de către procurorul de caz aparținând unui Parchet local de pe lângă Tribunalul sau Judecătoria municipiului Caracal.
După aceea și-au intrat în rolul de papagali și incompetenți procurorii de la DIICOT Craiova. Unde un individ de cea mai joasă speță – procurorul Liviu Vasilescu – l-a cocoloșit pe răpitorul și Nemernicul Gheorghe Dincă încă de prin luna aprilie 2019. Avea la dosar fotografia autoturismului acestuia – un Renault Megan -, dar nu s-a căznit să-i identifice numărul ce nu se vedea în imagine. Și astfel, prin incompetența procurorului Vasilescu, de la DIICOT Craiova, nu s-a descoperit răpitorul domnișoarei Luiza Melencu, făcându-se posibilă repetarea dispariției unei alte fetițe – Alexandra Măceșanu.
Primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a promis luarea unor măsuri pentru înăsprirea pedepselor pentru polițiști și procurori. Despre aceste viitoare și necesare măsuri s-a exprimat și fostul europarlamentar Norica Nicolai, președintele Consiliului Național al ALDE.
Așa, de pildă, într-un interviu pentru DCNews, Norica Nicolai susține că ar fi dramatic pentru noi să-și facă pe mai departe de cap incompetența: „Vă dați seama ce dificil este să incriminezi prostia? Ea nu este incriminată în nicio legislație penală și ar fi dramatic pentru noi dacă am avea o evaluare de competențe. Am ajunge la concluzia că incompetența este regula și pregătirea profesională e excepția în anumite domenii, mă refer la procuratură și la poliție. După Caracal, poți să spui cu certitudine că ai de-a face cu o precaritate profesională a organelor de anchetă pe care n-am mai întâlnit-o niciodată. Cel puțin în cariera mea de procuror, fiecare făcea o școală și știa o meserie”, a spus Norica Nicolai în interviul pentru DCNews. ,,Practica greșită a procurorilor și a polițiștilor nu se sancționează. Vorbim de procurorii care fac parte dintr-o structură de putere, a treia putere în stat, care are parte doar de privilegii, nu și de responsabilitate”, a mai declarat liderul ALDE Norica Nicolai, care subliniază că aici CSM trebuie să aibă un rol important pentru că „eșecurile lor profesionale costă societatea, (…) tot noi le decontăm”. ,,Nici polițiștii nu fac parte dintr-un sistem de responsabilitate, pentru că se presupune că fac parte dintr-o categorie foarte bine pregătită, care nu încalcă legea”, a mai precizat Norica Nicolai.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here