Ca la noi, la nimeni – În ceață, cu doctorate mincinoase ale analfabeților!

695
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „„Mă sperie prostia omenească și lipsa de coerență, atunci când este vorba de orientarea societății către un destin organic, economic, politic și social. Mă sperie inconsistența politică a momentului, falsele iluzii ce ne sunt induse și îndepărtarea de subiectul principal al existenței noastre care este, până la urmă, respectul față de noi înșine și față de omul de vizavi.” – Ion Caramitru

Acest motto cam lung mi-a mers la inimă. El aparține unui mare actor și poate cel mai bun recitator al Poetului Național Mihai Eminescu. Sper să vă placă. Acum, Ion Caramitru este manager general al Teatrului Național București(TNB), ce poartă numele altui mare clasic al literaturii române – Ion Luca Caragiale.
Să nu cumva să credeți că Ion Caramitru nu a făcut și el, deși este un imens actor, greșelile lui în viață. Recunosc, i-am fost apropiat unui mare actor oltean – Tudor Gheorghe, am fost și la nunta lui în comuna Podari, județul Dolj, împreună cu mulți colegi de la revista Flacăra, cea condusă de redactorul șef Adrian Păunescu, nașul de cununie al celui care a realizat ca prim spectacol al domniei sale celebrul „Menestrel la curțile dorului”.
Și totuși, Ion Caramitru și Tudor Gheorghe au fost invitați la Moscova în luna noimebrie 1989, cu numai o lună de zile înainte de Marea Învălmășeală din sângerosul Decembrie 1989. După acel tragic eveniment, cu zeci de morți la Timișoara și la București, cei doi actori celebri în România noastră au avut niscaiva evoluții politice. Mai mult sau mai puțin discutabile.
Așa de pildă, Ion Caramitru a avut misiunea să intre în nou născutul PNȚ-CD, care mai târziu l-a propulsat și în funcția de ministru al Culturii. Pentru ca, mai apoi, să-și dea și el seama și să se retragă discret la chemarea lui dintâi, procopsindu-se, pe merit, cu demnitatea de manager al Teatrului Național „Ion Luca Caragiale!, din București, funcție pe care o mai deține și azi.
Actorul, poetul și creatorul de spectacole poetico-muzicale Tudor Gheorghe a fost cooptat în Consiliul Frontului Salvării Naționale – Filiala județului Dolj, din care s-a retras în luna ianuarie 1990. Dându-și seama, foarte devreme, de întorsătura pe care au luat-o evenimentele. Timpul i-a dat dreptate. Nici astăzi, după 30 de ani și mai bine nu se știe prea bine originea teroriștilor cu care ne înnebunea Ion Ilici Iliescu! Iar Tudor Gheorghe s-a mutat la București, fiindu-i revendicată locuința de pe Calea Unirii din Bănie. Iar ca menestrel, cantautor și poet a tot progresat spre genialul Tudor Gheorghe de astăzi!
De unde se vede limpede că oamenii normali la cap și cu credință în Neamul Românesc și în Dumnezeu își mai revin.
*
Și să revenim la zilele noastre. Citeam, marți dimineața, editorialul „Semianalfabeții doctori în științe” din Cotidianul condus de directorul și publicistul de excepție Cornel Nistorescu. Care începe așa:
„Nu pot să trec peste decizia Monicăi Anisie de a închide școala doctorală a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Cel mai slab și mai caraghios ministru din toată istoria învățământului românesc, o caricatură de conducător al domeniului a luat una dintre cele mai curajoase și corecte decizii de după 1990. A stopat una din fabricile de proști și escroci cu diplome de doctor în științe. Este pentru prima dată când un ministru ia această decizie simplă și de bun simț, morală și legală, etică și profesională. Din păcate, decizia privește doar Academia de Poliție(academie, cum sunt eu popă!) și nu include Academia de Informații „Mihai Viteazu” – și aceasta o academie în care se învață gramatică! – aflată sub tutela SRI. Este primul semn că ministresa noastră comică n-are curajul necesar pentru a începe un adevărat măturat de doctori crescuți ca păstăile de statul român!”
Deocamdată, s-a taxat o școală de falsuri intelectuale, dar nu s-a stabilit dacă se dau banii la stat de către cei ce au beneficiat de plusul de 25% din salariu primit nemeritat și deci ilegal de falșii doctori.
Unii dintre ei au avut plagiate la lucrările de doctorat sau au permis atribuirea – conștient sau nu – de titluri de doctori unor analfabeți prin pretinsele școli doctorale. Printre aceștia se numără: Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi, Gabriel Oprea și Vasile Dîncu, etc.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here