Ca la noi, la nimeni – În așteptarea lui T.T.!(II)

215

Că Noul PNL și USR(mai exact Uniunea Sabotați România!) încearcă să fie mai vizibile, dar se fac pe mai departe de râsul lumii nu mai este o noutate.
S-a terminat și cu Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, depusă de cele două formațiuni politice împreună cu fostul partid băsist PMP. A depune moțiuni simple de dragul de a se mai auzi și de palida opoziție cu Traian Băsescu ba plecat din fruntea PMP, ba vocal pentru cine mai are chef să se uite în gura lui Pinnochio.
Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției a fost respinsă. Au fost doar 99 de voturi „pentru” și 171 „împotrivă”, cu 5 abțineri, dar și cu 7 deputați care nu au votat deloc!
Scăpat de grijile mai mult iluzorii cu moțiunea simplă contra domniei sale, ministrul Justiției, Tudorel Toader, se dovedește o nucă mult prea tare pentru firava opoziție. În care rătăcitul de turma Noului PNL – încă Preș. Klaus Werner Iohannis mai chițăie și transmite mesaje la deschiderea INDAGRA, în care îl înjură pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru Pesta Porcină Africană. De care se face vinovată mai ales SRI, ea fiind adusă de către neprietenii României din Uniunea Europeană, cum ar fi Olanda și Danemarca. Ale căror crescătorii de porcine cumpărate mai pe de-a moaca din și în România nu au fost afectate – chipurile întâmplător!!! – de păcătoasa pestă porcină.
Până la urmă, ministrul Tudorel Toader se joacă cu infatuatul și ajunsul pe pile Procuror General, Augustin Lazăr, fost paharnic al lui Ioan Laasscu, ex-procuror comunist și tatăl Laurei Codruța Kovesi, demisa de la DNA! Și trecută cu arme și bagaje în curtea Parchetului General, de unde-l conduce de nas pe Augustin Lazăr!
Deie Bunul Dumnezeu să revină și lumea politică la normalitate. „Revenirea la normalitate înseamnă să ne cunoaștem și să ne respectăm competențele pe care le avem. Înseamnă și norme juridice clare, previzibile, pe care să le respecte destinatarii normei, dar și cei care le interpretează.(…) Înseamnă să trecem de la o politică penală represivă la una preventivă, în care un rol important să-l aibă confiscarea specială sau extinsă.(…) Înseamnă să nu mai moară oameni în penitenciare, să nu ne mai condamne CEDO”, spunea încă de marți Tudorel Toader.
Am mare încredere în profesionistul ministru al Justiției, Tudorel Toader, poate cel mai valoros din anul 1990 încoace cum este universitarul și Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, fost membru al CCR și membru activ al Comisiei de la Veneția.
ION PREDOȘANU

P.S. Când credeam că am sfârșit comentariul de azi, aud la un post de televiziune că Tudorel Toader a publicat pe site-ul Ministrului Justiției bomba cu clasarea „penalului” Klaus Werner Iohannis, din dosarul de candidatură măsluită la cârma Parchetului General a cetățeanului statului subteran Augustin Lazăr. Pe mâine! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here