Ca la noi, la nimeni – Imuni la durerile românilor, avizi la afaceri pe bani publici!

522

Motto: „Nu există nimic mai teribil decât ignoranța în acțiune.”
Johann Wolfgang von Goethe

Cu cât ne apropiem mai mult de data fatidică 15 iunie, când actuala stare de alertă expiră, președintele Klaus Werner Iohannis și Orban cel Rău, zis și Ludovic, se dau de ceasul morții să impună prelungirea acesteia cu încă 30 de zile. Printre argumentele celor doi din capul trebii nu se regăsesc anume chestiuni logice, de bun-simț.
Și numai dacă ne gândim că „GuWernerul Meu” țintește desfășurarea alegerilor locale pentru data de 27 septembrie – bătută în cuie, joi, când PSD și-a dat acordul pentru această dată, ne dăm seama că se urmărește inocularea fricii în oameni, astfel încât – dacă s-ar tot prelungi așa sine die starea de alertă – alegătorii ori să nu se prezinte la vot în număr mare sau desfășurarea campaniei electorale să fie bruiată. Adică, împiedicată.
Și să ne mai aducem aminte că președintele Klaus Werner Iohannis critica vehement Parlamentul României, iar acum se roagă de parlamentari să voteze o nouă prelungire a stării de alertă.
Cel mai vehement critic al intenției Guvernului Iohannis-Orban în această problemă e președintele partidului PRO România, deputatul de Gorj Victor Ponta, care constată că „Orban e o anexă a lui Iohannis!” Și dacă Victor Ponta face un recurs la istorie, ne spune un adevăr. Niciun președinte al României, din ultimii 30 de ani, n-a chemat Guvernul României la Palatul Cotroceni. Așa ceva se petrecea doar pe vremea Regelui Carol al II-lea, adică în vremea dictaturii carliste!
HAOS ȘI FURTURI LIBERALE. Partidul Social Democrat(PSD) afirmă că „liberalii sunt buni la instaurat haosul, ca să poată fura liniștiți prin spate”, precizând că PNL „este imun la durerile românilor și sensibil doar la afaceri pe bani publici”, în contextul în care Guvernul minoritar PNL vrea prelungirea stării de alertă.
PRECUM TERENTE, LIPSIT DE ARGUMENTE. #Klaustrofobia impusă țării drept nesfârșită stare de alertă trebuie înlocuită cu „măsuri logice și programatice. Vor să prelungească starea de alertă până la alegeri, fără a mai avea argumente lucide. Ședințele de la Cotroceni sunt definiția #haosului liberal. Iohannis zice că redeschide grădinițele afterschooluri, specialiștii neagă că s-a discutat așa ceva”, a scris PSD, joi dimineața, pe Facebook.
UN PNL INCAPABIL. De fapt, susțin social-democrații, „mintea le stă liberalilor numai la bani și la cât mai pot fura”.
„Au mai cumpărat la suprapreț, tot ce le-a trecut prin mână și au scos reguli noi, doar ca să-și poată legitima tunurile.
Pun tuneluri de dezinfectare în școli și când OMS le spune că sunt periculoase, miniștrii PNL își neagă fără grețuri propriile decizii. Uită bolnavii ținuți la cozi inumane în fața spitalelor, fiindcă nu se pot interna, dar Tătaru e ocupat cu achiziția directă a 100 de milioane de măști. E normal, afacerea de milioane de euro îl rezolvă pe viață. Așa că le neagă pacienților chiar și suferința! Liberalii sunt imuni la durerile românilor și sensibili doar la afaceri pe bani publici. Ei văd țara ca pe un uriaș talcioc unde vând măști. Noi vrem să revenim economic și să relansăm România”, mai susțin cei de la PSD.
Deocamdată, PSD, PRO România și ALDE vor vota, luni, împotriva prelungirii stării de alertă. USR și UDMR ba zic da, ba zic nu la propunerea alianței de centru-stânga!
ION PREDOȘANU

P.S. Poetul Național Mihai Eminescu va fi pomenit, luni, la împlinirea a 131 de ani de la trecerea Sa la cele veșnice.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here