Ca la noi, la nimeni – Guvernul „ZERO 2”, eșuat la negocieri, merge mai departe!

287
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Pentru a deveni stăpân, politicianul pozează în servitor.” – Charles de Gaulle

Orice s-ar spune despre Dacian Julien Cioloș, cel „însărcinat”, după cum s-a exprimat însuși acela care l-a desemnat, să formeze un nou guvern, care să refacă – dacă se poate – coaliția de guvernare PNL, USR, UDMR și minoritățile naționale – este un tip extrem de curajos și, deocamdată, nu se dă bătut în fața unui eșec la primele negocieri cu liderul PNL, Florin Cîțu, cu președintele UDMR, Hunor Kelemen, și cu liderul grupului minorităților naționale.
RĂZBOIUL ORGOLIILOR. E adevărat, președintele PNL, Florin Cîțu, nu avea mandat din partea partidului ce și cum să negocieze, iar liderul UDMR, Hunor Kelemen și-a permis o fină ironie la adresa celui „însărcinat” de către Preș. Klaus Werner Iohannis – mă refer la Dacian Julien Cioloș (președintele USR) – să încerce să dreagă busuiocul și să refacă vechea coaliție a Dreptei Austerității – USR, PNL, UDMR și minoritățile naționale alta decât cea maghiară.
Nu au urmat declarații comune, urmând ca pretinșii liberali cârmuiți prost de marioneta de prim-ministru interimar, acum, să-și consulte colegii din organele de conducere ale PNL. Iar Hunor Kelemen, liderul UDMR, la rândul lui, să facă același lucru.
Finalul dialogurilor și al negocierilor în formula trei plus unu să se reia vineri după amiază. Dar tenacele Dacianul Cioloș – cel „însărcinat” să formeze un Guvern „ZERO 2”, nu se lasă. Joi a venit cu propunerea să bage ONG-urile în campania de vaccinare. O campanie de vaccinare eșuată sub comanda lui Florin Vasilică Cîțu.
Mai mult, s-a anunțat cu surle și trâmbițe că USR este dispus să meargă în Parlamentul României cu un guvern minoritar, în cazul că vor eșua și negocierile de vineri.
CÎȚU CRITICĂ USR, DAR PRETINDE REFACEREA COALIȚIEI! Bizarul președinte al PNL, Florin Cîțu, a criticat ieri USR, pe care n-o iartă că a votat alături de Partidul Social Democrat Moțiunea de cenzură în urma căreia GuWernerul Iohannis-Cîțu a fost demis în Parlamentul României, și cu voturile Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și ale Grupului minorităților naționale alta decât cea maghiară. Iar după câteva minute, același „genial” Cîțu afirmă că se va reface coaliția. Cine să-l mai înțeleagă!?
Purtătorul de cuvânt al USR (Uniunea Sabotați România!), Ionuț Moșteanu, a anunțat tot joi că dacă PNL și UDMR nu vor, ei au deja conturat un Guvern Cioloș II, adică Guvernul ZERO 2, deja conturat, și vor merge la votul de investitură singuri.
Mai ales că Partidul Social Democrat nici nu se gândește să voteze un guvern al neomarxiștilor, iar AUR – prin vocea copreședintelui George Simion – spun răspicat că au dat jos Guvernul Iohannis-Cîțu și vor începe să strângă semnături și pentru suspendarea Preș. Klaus Werner Iohannis.
SACRIFICAREA ȚĂRII. Încurcate sunt căile Domnului. Țara trece printr-o catastrofă sanitară, printr-o criză economică și are, în plus, la începutul unei ierni grele, cele mai mari probleme sociale datorate creșterii prețurilor, bașca creșterea exponențială a tarifelor la curentul electric și la gaze naturale.
S-ar fi impus un Guvern de profesioniști, adică de specialiști care să ne treacă prin iarnă, așa cum dorește PSD, dar orgoliile partidelor perdante la ultimele alegeri sacrifică Țara. Numai de dragul Puterii și al banilor!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here