Ca la noi, la nimeni – Guvernul Orban, pus sub semnul întrebării de Werner?!

446
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: ,,Oamenii se împart în două: unii care caută și nu găsesc, alții care găsesc și nu-s mulțumiți.” Mihai Eminescu

Veștile despre negocierile lui Orban Ludovic cu liderii partidelor de opoziție care-au votat moțiunea de cenzură sunt contradictorii. Precum declarațiile acestora.
Dacă într-o zi, Hunor Kelemen, liderul UDMR se arăta nemulțumit de negocieri și neîncrezător în șansele de a trece la votul pentru investitură al presupusului Guvern Orban nu înseamnă că opinia acestuia nu se poate schimba. Între timp, Honor s-a revăzut cu Orban, care precis a mai oferit încă ceva în plus față de ce a cerut UDMR-ul prima dată și iată că liderului Hunor i s-a schimbat părerea.
Un alt bun vorbitor de limba maghiară, fost ba șef al PNL-ului, apoi lider ALDE și frate de cruce cu PSD-ul, grație căruia a ajuns în Parlament, ba și Șef al Senatului, bașca un vot tot al PSD-ului care l-a scăpat de ancheta penală a DNA, la numitul Torcsony tradus în Tăriceanu mă refer, pretinde că a pus condiții și de marțea celor trei ceasuri negre, care-a picat ieri, va vota Guvernul Orban.
Oricum, rămâne o nebuloasă cum s-a dat peste cap Tăriceanu și din inamic al lui Orban L. și Iohannis a ajuns preșul acestora. Și-a retras candidatura de la alegerile prezidențiale, probabil strâns cu ușa de către SRI pentru vânzarea perimetrelor cu petrol și gaze americanilor pe când era primul ministru maghiar al României.
Și totuși, trecerea la votul de investitură a presupusului Guvern Orban, dacă acesta există?, căci deocamdată lipsește cu desăvârșire – ca și programul de guvernare – este pusă sub semnul întrebării. Cum era de așteptat, Pro România este Anti România! A votat moțiunea de cenzură, dar nu susține un Guvern în care ministru de Externe nu-i Victor Viorel Ponta!
Nici cu PMP-ul lui Eugen Tomac, moștenitorul imaculatului Traian Băsescu, nu-i sigur nimic. Mai ales că micuțului PMP nu i s-a dat jucăria dorită – un portofoliu ministerial!
Cât despre partidul al cărui lider a devenit penal – intern(DNA) și internațional (DLAF) – furăciosul de fonduri europene Dan Barna numai de rușine. De la sloganul „Fără penali în funcții publice” el a început să scandeze: „DNA să vină să mă ia!” Ceea ce probabil că se va și petrece. Pentru că nu-l văd eu câștigând alegerile prezidențiale pe Dan Barna, dornic de imunitatea prezidențială. La fel ca și celălalt sibian de-al său Sasul – încă Preș. Klaus Werner Iohannis!
ION PREDOȘANU

P.S. Luni, s-au respins două proiecte de lege ale USR, iar marți deputații juriști au mai respins încă unul aiuritor: cel cu desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Despre care Diktatorul Werner a zis: „O rezolvăm noi și pe asta!” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here