Ca la noi, la nimeni – Ex-pedelistul moare de grija altuia

200

BĂSESCU MĂ LASĂ FĂRĂ SUBIECTE? Amicul Silviu Silvestru Tivig e foarte îngrijorat. Ce-o să fac şi despre cine-o să mai scriu când nu va mai fi Traian Băsescu preşedinte? Las la o parte faptul că eu nici acum nu-l consider preşedinte, din moment ce el a spus cu guriţa lui de Pinnocchio că nu vrea să fie preşedinte la masa verde. Aşa cum e acum, după ce 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea lui, pe 29 iulie 2012! Om trecut pe la mai multe partide, Silviu Tivig e speriat de noul PNL şi nu ştie dacă va mai rămâne acolo!
Nu-i bai, retragerea cetăţeanului TB din postul de locatar ilegal al Palatului Cotroceni e dorită de toată lumnea. Băsismul şi oamenii certaţi cu legile statului şi cu bunul simţ nu vor dispărea. Am convingerea că n-am exagerat cu personajul TB, ci el s-a comportat ca un Dictator. Bătându-şi joc de poporul român!
NOUL PNL – DOMICILIUL LUI T.B. Evident, la domiciliul politic mă refer. Mi-a întărit convingerea profesorul universitar Daniel Barbu, fost ministru al Culturii în Cabinetul USL condus de Ponta. „Părăsesc PNL pentru a rămâne liberal” sunt gânduri scrise şi tipărite sub semnătură de Daniel Barbu. Pe care-l stimez.
M-a deranjat niţel răţoiala venerabilului Mircea Ionescu Quintus la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu. Pe care l-a dojenit, spre a se pune bine cu liberalul neînţărcat Klaus Iohannis! Oricum, la vârsta Domniei Sale a bătut vioi ritmul Imnului FSN-PD-PDL-PNL. Oare ăsta-i Partidul Naţional Liberal al Brătienilor? Dacă da, atunci l-a avut printre preşedinţi şi pe Traian Băsescu, cel care i-a uzurpat scaunul de preşedinte PD lui Petre Roman. Dacă şi ăştia-s liberali, ce să mai vorbim!
„ACASĂ LA BRÂNCUŞI”, FĂRĂ SATUL LUI BRÂNCUŞI! M-am pomenit cu o scrisorică de la Gheorghe Nicolcioiu, pensionar din satul şi comuna Peştişani. Pe bună dreptate, omul e îngrozit de constituirea Asociaţiei ACASĂ LA BRÂNCUŞI. Prezentată ca o realizare a Consiliului Judeţean Gorj. Una la mână, aşa ceva există şi-i aparţine lui Vasile Brâncuşi care organizează anual taberele de artă plastică „Acasă la Brâncuşi”, la Peştişani. Anul trecut a fost o tabără de sculptură în lemn, anul acesta va fi o tabără de pictură. Ce va debuta la 1 august. Dar să-i dau cuvântul lui Gogă Nicolcioiou-Nixon, abonat al cotidianului Gorjeanul: „M-am bucurat foarte mult de această realizare a Consiliului Judeţean Gorj, dar am rămas surprins că în Asociaţia de promovare şi dezvoltare turistică primăria şi comuna Peştişani nu figurează, de parcă nu am fi pe harta României şi a judeţului Gorj. „Acasă la Brâncuşi” fără Hobiţa şi Peştişani? E absurd! E strigător la cer! Asta dovedeşte nepăsare, indiferenţă, incompetenţă faţă de cel mai mare sculptor al epocii moderne a omenirii.”
Fără comentarii! E limpede că oarecari „succesuri” personale într-ale politichiei îi determină pe unii să se creadă Dumnezeii acestui amărât de judeţ. Oameni ce nu au mişcat un deget pentru promovarea şi păstrarea memoriei Titanului de la Hobiţa – Constantin Brâncuşi!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here