Ca la noi, la nimeni – Eșec la Bruxelles, sfătoșenie la Cotroceni!

477
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Eșecul e pur și simplu șansa de a încerca din nou, de data aceasta cu mai multă inteligență.” – Henry Ford

Iată că prim-ministrul „genial” Florin Cîțu, așa cum se consideră el însuși, a fost la Bruxelles, însoțit de Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, și e o tăcere mormântală privind acceptarea sau nu a Planului Național de Redresare și Reziliență, răsdiscutat în mai multe ședințe de Guvern și odată chiar la Palatul Cotroceni.
MINISTRUL ZERO, MINTE! Nu-i vorbă, Cristian Ghinea a mai avut un mandat de ministru în Guvernul ZERO, cum și-a câștigat proasta reputație Guvernul Cioloș, care într-un an și mai bine a reușit contraperformanța de a accesa ZERO FONDURI EUROPENE. Ce-i drept, dacă s-ar fi obținut ceva de această dată, cu siguranță că ar fi aflat și presa. Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) susține că nici ultima variantă a PNRR nu a fost acceptată și consideră că este vorba de „un eșec!”
Mărinimosul ministraș Cristian Ghinea le acordă o șansă social-democraților, zice el, și așteaptă amendamente ori propuneri ale PSD pentru îmbunătățirea unei alte variante a PNRR-ului.
„Genialul” Florin Cîțu tace mâlc, filosofic. Cert este că termenul de depunere a PNRR-ului a rămas același, deci intră zilele-n sac.
RELAXAREA, SCENARIU CU MAI MULTE MOAȘE. Joi, 13 mai, s-a anunțat o ședință de urgență la Palatul Cotroceni, pentru ora 16:00. Administrația prezidențială zicea că s-a convocat o ședință de lucru a Preș. Klau Werner Iohannis cu prim-ministrul României, Florin Cîțu, și alți membri ai GuWernerului Meu II. Potrivit site-ului presidency.ro, la ședința de joi după amiază au participat: prim-ministrul României, Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna (îl știți, acela care, începând de ieri, este urmărit de DNA, ca acuzat într-un dosar penal sau, cine știe, poate în mai multe, n.m. I.P.), ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în MAI, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național pentru Sănătate Publică, Adriana Pistol.
ROMÂNIA, ÎN SCENARIUL VERDE ȘI FĂRĂ PNRR! Ce măsuri de relaxare a anunțat aseară Preș. Klaus Werner Iohannis încă nu știm la ora când redactez aceste simple note.
Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, în prealabil, că sunt mai multe propuneri care urmau să fie discutate la Palatul Cotroceni. Propunerile de relaxare se referă la organizarea evenimentelor private și publice, cu participarea persoanelor vaccinate.
Totodată, în birourile în care toți angajații sunt vaccinați se va putea renunța la masca de protecție de la 1 iunie, potrivit unei alte propuneri.
Ministrul (Ne)Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus miercuri că autoritățile iau în calcul eliminarea obligativității de a purta mască de protecție în spațiile deschise neaglomerate.
Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere a virusului SARS-COV – 2 e redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de GuWernerul Meu II.
„Spațiul deschis înseamnă, după cum se știe, în aer liber (…), dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii de protecție în locurile în care se desfășoară evenimente cu mai mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive acolo e clar (…) sau în stațiile auto, dacă sunt aglomerate”, a mai declarat ministrul Sănătății.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here