Ca la noi, la nimeni – După Referendum, înapoi la multă muncă

325

Ca un bolnav de optimism, am mers la referendumul pentru redefinirea familiei și am votat, din toată inima, DA! N-aveam de unde să știu că propaganda celor care doreau, chipurile, să fie moderni era atât de mârșavă.
La votarea în Parlament a Referendumului au votat pentru PSD, ALDE și chiar PNL. Ba chiar PNL a semnat în 2006 un protocol între el și Alianța pentru Familie, cu privire la organizarea referendumului național pentru revizuirea Constituției referitor la redefinirea noțiunii de familie, ca fiind una formată din bărbat și soț. Între timp, Alina Gorghiu nu mai este președinte al PNL, ci s-a ajuns un individ lamentabil – fără idei și fără caracter – pupilul lui Klaus Werner Iohannis numit Orban Ludovic. Care mai are tupeul să se dea drept creștin ortodox, deși numele nu l-ar recomanda, care-o acuză pe Alina Gorghiu că a semnat ce n-a semnat. Votul fusese dat în plenul BPN al PNL, partiduleț din PPE, iar protocolul îl semnaseră Ilie Bolojan și Gheorghe Falcă, finul cetățeanului universal din poporul ales Traian Băsescu(Braunovici).
MODELUL POLONEZ LA FONDUL SUVERAN. Președintele senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în același timp președinte ALDE, țintește construirea Fondului Suveran de Investiții pe modelul polonez. El a informat că a făcut demersul oficial de a-i invita pe responsabilii de gestionarea fondului suveran din Polonia pentru a se consulta cu aceștia pe marginea proiectului similar pe care dorește să-l construiască coaliția de guvernare de la București: „L-am informat (pe Liviu Dragnea, n.m. I.P.) că, am făcut deja demersul oficial de a invita din Polonia pe cei care sunt responsabili de gestionarea fondului suveran polonez, care este un fond similar celui pe care dorim noi să-l construim în România. Și vrem să facem un schimb de opinii. Au deja experiență în domeniu.(…) Că astfel de discuție este foarte utilă pentru a afla care au fost greșelile și ca să le evităm și de a-i da o perspectivă nai bună, adică de a face din acest fond un instrument eficient de punere în mișcare a investițiilor, a economiilor, de creare de locuri de muncă, de valoare adăugată cât mai importantă pentru economia românească”, a explicat Președintele Senatului, la Palatul Parlamentului .
ION PREDOȘANU

P.S. Abia la sfârșitul săptămânii acesteia are loc la Peștișani Festivalul Piftiilor, la Pensiunea Casa Brâncuși. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here