Ca la noi, la nimeni – Demisie în ofsaid?!

251

(Remanieri guvern, fără decapitări „mincinoase”!)

Motto: „Desfigurarea morală a României e în plin avânt. Țara începe să semene tot mai mult cu aleșii ei.“
Parafrază după un aforism de Valeriu Butulescu, din Vorbe în vânt(2018)

Mulți s-au grăbit să anunțe ziua de luni drept Ziua Z a PSD și a Guvernului Dăncilă. Mai ales prin prisma Comitetului Executiv Național al PSD, în care s-au analizat propunerile de remaniere prezentate de prim-ministrul Viorica Dăncilă.
Cu mult înainte de ora 11.00, când începea ședința CExN al PSD, au apărut două demisii. Una fără zgomot, cea a ministrului Apărării, Senatorul Mihai Fifor, care și-a motivat decizia prin aceea că el dorește să facă parte din echipa care ajută „la partid”. Ceea ce până la prânz s-a și confirmat, Senatorul Mihai Fifor devenind Președintele Consiliului Național al PSD. Funcție meritată și în care ajunge un om respectat, într-un post de maximă importanță. Mihai Fifor este acceptat de managementul occidental și american ca un social-democrat extrem de bun profesionist și un bun diplomat. Practic Mihai Fifor le aduce onorabililor din PSD o personalitate în partid de nivel foarte înalt, cu aer occidental. Totodată, Codrin Ștefănescu a preluat funcția de secretar general al PSD, în locul lui Marian Neacșu, dat afară din partid.
În CExN al PSD a mai fost înlocuit Paul Stănescu, acuzat pe bună dreptate de Marian Oprișan, Președintele Consiliului Județean Vrancea și al organizației PSD Vrancea că nu are comunicare deloc, ceea ce este total adevărat. Ghinionul lui este acela că s-a ascuns în spatele Gabrielei Firea, semnând scrisoarea puciștilor, fără a ține seama că Firea nu-i un lider adevărat. Noul vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale este Ilan Laufer, care-a mai fost ministru și are bune relații cu mediul de afaceri din Statele Unite ale Americii.
De altfel, Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de președinte interimar al Organizației PSD București, crezând că-i va lua prin surprindere pe colegii săi. Care, oricum, așteptau demult acest gest de minimă onoare.
Aberantă mi s-a părut afirmația reluată până la obstinație, cum că „Toți cei care sunt în dezacord cu Dragnea sunt decapitați!” E drept că Madmoazela Gabriela Vrânceanu, apoi Firea și acum Pandele, n-a făcut o facultate la zi, fiind parașutată în presă, mai mult în cea audiovizuală, și nu-i prea acasă pe tărâmul limbii române. S-ar fi putut zice că organizațiile PSD Dâmbovița și PSD Ialomița au fost „decapitate” de puciștii Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu. Dar în niciun caz că au fost decapitați puciștii!
Lia Olguța Vasilescu a trecut de la Ministerul Muncii, unde-a pus bazele Legii salarizării în vigoare, dar și a Legii pensiilor aflată în dezbaterea Parlamentului, și este ministru al Transporturilor, acolo unde ultimul care și-a rupt gâtul și n-a realizat nimic este Lucian Șova.
Nu are rost să amintim toate remanierile binevenite.
Ion PREDOȘANU

P.S. Preș. Klaus Werner Iohannis – cel care a criticat totdeauna România și Guvernul PSD-ALDE la Bruxelles ori Strasbourg, deopotrivă cu Monica Macovei, Cristian Preda și alți europarlamentari ai Noului PNL – a izbutit să strângă până acum nu mai puțin de 44 de dosare penale. Chiar dacă majoritatea au fost clasate, 17 dintre ele numai la Curtea de Apel din Alba Iulia, ele riscă a fi deschise după ce va pierde alegerile prezidențiale din 2019, la care deocamdată este singurul candidat! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here