Ca la noi, la nimeni – Curajul și principiile, ca defecte de neiertat! (Ce rău v-a făcut Senatorul Șerban Nicolae?)

396
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cine sapă groapa altuia cade el în ea.”. – Proverb românesc

În aceste zile, extrem de tulburi pentru țară, se definitivează listele electorale ale partidelor pentru alegerile parlamentare. Care alegeri sunt dorite de Jupânul din vârful Dealului Cotroceni a se ține musai, ca de voie bună, pe 6 decembrie 2020. Cel puțin așa susține președintele Klaus Werner Iohannis ori de câte ori este întrebat. Inclusiv la recenta conferință de presă săptămânală a Bufniței de la ora 18.00, ținută, miercuri seară. Faptul că zilnic numărul oamenilor infectați cu noul Coronavirus depășește cifra de 4.000 cazuri nu-l impresionează pe împricinat.
Ce-i drept, de când Marcel Ciolacu – liderul Partidului Social Democrat – și l-a apropiat pe universitarul clujean Vasile Dîncu, ales la Congres în postul de Președinte al Consiliului Național al PSD, post pe care i-l promisese fostului prim- ministru Viorica Dăncilă, șeful Filialei Buzău a PSD pare nițeluș mai vocal. Deși ar trebui să știe ce-l așteaptă, după alegerile parlamentare din 6 decembrie pe care a promis că le va câștiga, din moment ce singur a promis că-și va da demisia din fruntea PSD în cazul în care va pierde alegerile. În dauna PNL, să zicem.
Dar haideți să ne punem întrebarea de ce a demisionat din PSD Senatorul Șerban Nicolae? Oare numai pentru că, la fel ca și alții, nu se mai regăsește pe listele electorale ale social-democraților. Eu, unul, mă îndoiesc. El nu mai era cam demultișor dorit în partid! Să ne aducem aminte că fusese ales președinte interimar al Senatului, dar o comandă superioară a cerut înlocuirea domniei sale.
Ca un om de cuvânt, Senatorul Șerban Nicolae și-a dat joi, 22 octombrie, demisia din PSD. Acest fapt s-a petrecut, după ce, miercuri, scrisese, pe Facebook, că joi va face „poate cel mai dureros anunț”, privind activitatea sa publică.
„Dar, în viață, o ușă se închide, o alta se deschide.(…) Crezul meu politic. Ce cred eu că vor românii care mi-au dat mandatul de senator al României: să-mi dedic întrega activitate publică României și poporului român, să apăr dreptul românilor la identitate, demnitate, un trai decent și în siguranță, să combat abuzurile, nedreptățile și hoția. Asta am făcut!”, a declarat Șerban Nicolae.
E drept că Șerban Nicolae nu se mai regăsește pe listele PSD pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Președintele ales al Partidului Social Democrat a declarat că nicio organizație județeană nu l-a propus pe liste. E adevărat, dar Șerban Nicolae este bucureștean și fusese ales în 2016 pe listele PSD la Capitală!
Și deputatul PSD Liviu Pleșoianu a anunțat că pleacă din partid, acuzând că partidul „a fost preluat de călăi”.
„Partidul în care am intrat în 2016 este exact opusul partidului din 2020! Din acest moment, drumurile noastre se despart. Iar cine mă cunoaște știe că, dacă ajung să iau hotărârea de a pleca undeva, nu accept! Impostorilor și sforarilor nu am ce să le transmit. Colegilor rămași verticali și oamenilor care ne-au votat în 2016 am însă multe să le spun în continuare! Cu ei chiar am de ce să vorbesc despre CURAJ și despre PRINCIPII puse în practică!
…Pentru că am fost primul care, încă din luna decembrie 2016, imediat după alegeri, am spus că Iohannis ar trebui suspendat și că, dacă acest lucru nu se întâmplă, va face tot ce va ține de el ca „să nu mai rămână piatră pe piatră în această țară”. Exact această expresie am folosit-o. Multora li s-a părut exagerată, prea dură… Apoi, s-a văzut că am avut perfectă dreptate!”
Am reprodus declarațiile încă Senatorului Șerban Nicolae și ale deputatului Liviu Pleșoianu. Ambii foști la PSD. Eu nu sunt, dar îi prețuiesc și le admir pozițiile tranșante.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here