Ca la noi, la nimeni – Cruzime și dispreț! (în cazul cetățeanului Sorina Pintea)

670
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Tăcerea este cea mai perfectă exprimare a disprețului.” – George Bernard Shaw

În locul cetățeanului Sorina Pintea, fost ministru PSD al Sănătății și la vremea descinderii unor procurori ai DNA, în frunte cu un procuror marionetă descoperit printre pigmeii procurori ai județului Sălaj, în biroul său de manager ar putea fi oricare dintre cetățenii României, care-ar deranja cât de cât PNL-ul și instituțiile de forță ale statului român, pretins stat de drept!
Cu ce-a greșit Sorina Pintea? Greu de spus în condițiile în care mult trâmbițatul flagrant nu există, așa cum recunoaște însuși DNA! Și atunci care-i graba? Păi care să fie, din moment ce mai marii PNL-ului vor cu orice preț să nu-i iasă din dorință expresă Jupânului lor, aflat pe cai mari la Palatul Cotroceni, și care vrea cu orice preț distrugerea PSD. Ghici ciupercă ce-i! Inclusiv un Neica nimeni, picat la toate audierile la comisiile parlamentare și demis ca ministru incompetent al Finanțelor Publice – numit Vasile Florin Cîțu de acela care l-a nominalizat ca prim-ministru desemnat – care are ca singură măsură a programului său de guvernare „dispariția PSD!”
Acest Cîțu se visează pe cai mari, deși la consultările sale cu partidele politice parlamentare nu arată că ar vrea să strângă voturile necesare pentru investirea de săptămâna viitoare. S-ar dori o picare a Cabinetului Cîțu, apoi încă una și apoi PNL-ul și cine-o mai fi în umbra lui visează alegeri anticipate. Criza guvernamentală creată ne costă scump. Nu doar sume imense de bani, ci și ravagiile pe care le face coronavirusul în Sănătate și în economie. Bașca, apropiatele invazii ale migranților la care Turcia le-a dat drumul spre Europa.
Revenind la cazul necăjitei Sorina Pintea, purtătoare a unei boli autoimune, băgăm de seamă că nu se respectă deloc drepturile omului. De parcă PNL-ul și Binomul ar vrea-o moartă.
Dar să le dăm cuvântul la doi tineri politicieni care și-au format un partid. Ei își exprimă opiniile fără a folosi în scop politic Cazul Sorina Pintea.
„Oricât de gravă ar fi infracțiunea de care este acuzată o persoană, tratarea acesteia cu cruzime, în dispreț față de dreptul la imagine stabilit prin lege, respectiv, constituie acțiuni de neacceptat, care pun în pericol eficiența mandatului conferit autorităților în contextul unui stat de drept”, a transmis Ilan Lkaufer pe pagina sa de Facebook.
„Sorina Pintea este acuzată de infracțiuni grave, săvârșite de o manieră inacceptabilă, prin specularea pentru avantaje personale a celei mai grave crize sanitare cu care s-a confruntat România în ultimii ani. Dacă va fi dovedităî vinovată, Pintea va deveni unul dintre cele mai flagrante exemple de corupție din ultimii ani. Din punctul meu de vedere, astfel de suspiciuni sunt o dovadă în plus că este nevoie de o luptă împotriva corupției dusă de instituții independente și decuplată total de mizele politice”, a comentat Alexandru Coita. Ce-i drept, arestul este o măsură preventivă dar nu o pedeapsă. Ori, Sorina Pintea este bolnavă și chinuită precum cei mai mari tâlhari deși se bucură de prezumția de nevinovăție! Iată o dovadă că Binomul SRI-DNA n-a dispărut! Ea deranja că-și anunțase candidatura la Primăria Baia Mare, contra unui primar PNL! Și dacă ea nu moare, luptându-se cu boala incurabilă, peste ani va putea să-și dovedească nevinovăția. Și totuși, cu „statul de drept” instaurat de „drepții” de la PNL în sus, România e în mare pericol. Ca neam și ca țară!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here