Ca la noi, la nimeni – Cozile de topor!

235

E greu de priceput cum de Laura Codruţa Kovesi, favorita Băsescului şi a lui Iohannis, nu a fost măcar întrebată despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă în ceea ce o priveşte. Dacă generalul SRI Florian Coldea a fost interogat, ce-i drept, formal de o comisie internă a SRI şi, oficial, trecut în rezervă, ei bine, sibianca Luluţa declară cu nonşalanţă că ea nu va păţi nimic. Chiar dacă este acuzată că ar fi ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii străin, dintr-o ţară parteneră României. Probabil, ar fi vorba de CIA (existând şi fotografii ale duduiei Kovesi cu fostul şef CIA în România!)
Ştie ea ce ştie, întrucât foştii chiriaşi ai casei pierdute abia după 17 ani de procese de actualul preşedinte Iohannis i-au făcut acesteia plângeri penale la DIICOT. Iar Procurorul şef al DIICOT a recunoscut că Dosarul Familiei Carmen şi Klaus Werner Iohannis a zăcut ani de zile la DIICOT şi se află acum la DNA. Cum ar veni, ca-ntre sibieni, o mână spală pe alta şi amândouă obrazul, la obrazul cel gros al Luluţei şi la acela şi mai gros al lui Herr Werner mă refer.
Marţea trecută, ministrul de Externe al României a fost obligat să iasă din zona marilor subiecte de politică externă ale României şi a plonjat în Infernul lui Uncheşelu. Cum, nu ştiţi cine-i Uncheşelu? Un ilustru necunoscut, până i-a pus Dumnezeul, să fiu iertat de blasfemie, Laura Codruţa Kovesi mâna-n cap. Fost fotbalist de duzină prin Craiova, apoi ajuns procuror – nu se ştie cum! -, chemat apoi la DNA să-l „facă” pe fostul prim-ministru Victor Ponta. Mai nou, musiu Uncheşelu este șeful anchetei prin care cheamă la DNA, rând pe rând, miniştrii ai Guvernului Grindeanu pentru că au avizat un act al Executivului. Absurdul în România binomului merge până la capăt, încât deşi Ordonanţa 13 era înmormântată la Parlament exact, în timp ce Theodor Meleşcanu era chestionat de… Uncheşelu!
Care Uncheşelu – un individ coadă de topor fără scrupule, ca şi stăpâna lui Kovesi! – fusese adus taman de la Craiova la DNA cu misiunea ratată de a-l face „varză a la Cluj” pe fostul prim-ministru Victor Ponta. Vestea despre interogarea ministrului de Externe al României la Parchetul anticorupţie a fost raportată, de alte cozi de topor, cu siguranţă la mai toate cancelariile occidentale. Inclusiv la NATO şi la Uniunea Europeană! Prietenii, dar mai ales neprietenii României iau act de acţiunea DNA. Theodor Meleşcanu a intrat cu Buletinul de identitate în mână în Sanctuarul „Imaculatei” (acuzată de trădare naţională şi spălare de bani!) Laura Codruţa Kovesi. A urmat la ieşire de nişte declaraţii de martor care oricând poate deveni suspect, în faţa camerelor televiziunilor.
Sunt imagini care ajung şi la aceia cu care ministrul de Externe al României, Theodor Meleşcanu, s-a întâlnit recent la Bruxelles şi la Munchen. Personalităţi ce vor ezita când va fi cazul să aibă o nouă întâlnire diplomatică li se vor raporta la mersul anchetei inutile şi abuzive a DNA asupra miniştrilor Cabinetului Grindeanu. Un guvern care doreşte să preia iniţiativa şi asupra politicii externe a României, care bălteşte de când Klaus Werner Iohannis se face că se ocupă de ea şi nu-l bagă nimeni în seamă!
Totuşi, efectul pervers al expunerii demnitarilor în cauze complet inutile şi abuzive, cu încadrări forţate de incompetenţa şi reaua intenţie a posibilului ofiţer acoperit al CIA – Laura Codruţa Kovesi, fac din fostul micuţ fotbalist de miuţe în curtea şcolilor din Craiova un personaj ce poate influenţa negativ politica externă a României. Chiar mai mult decât Generalul Stoltenberg. De aici se vede că îndemnul „să nu dai briciul la maimuţă” nu este valabil şi în republica procurorilor. Care se consideră magistraţi!
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here