Ca la noi, la nimeni – Corupţia ucide, dar indolenţa criminală rămâne!

197

Solidaritatea umană la români există. S-a dovedit în timpul Revoluţiei din ‘89, dacă aia a fost revoluţie, dar şi la tragedia de vineri noaptea. Petrecută la ilegalul Colectiv Club. Al cărui acord de funcţionare a fost obţinut ilegal, din moment ce cererea adresată Primăriei Sectorului 4 al Bucureştilor, pe 7 octombrie 2014, firma SC Colectiv SRL nici măcar nu era înregistrată la Registrul Comerţului. De unde se explică şi evaziunea fiscală constatată în acest caz de obţinere a unor profituri maxime prin coruperea autorităţilor şi neglijarea normelor de securitate a celor care intrau în aceste săli ale morţii garantate.
O sumedenie de ilegalităţi şi abuzuri ale autorităţilor din Bucureşti şi din ţară – Clujul nu face excepţie! – au condus la atribuirea de avize total ilegale. Iar cluburile au funcţionat ca adevărate fabrici ale morţii!
Totul pe bază de corupţie. Astfel, la Colectiv Club nu doar cei 3-4 patroni sau acţionari care închiriaseră organizatorilor spectacolului-masacru, ci şi primarul Piedone dimpreună cu o parte dintre subalternii săi au devenit autorii omorului colectiv şi ai distrugerii calificate. E de mirare cum la alte fapte de corupţie se cere arestarea preventivă, iar la acest masacru din Iadul sălii fostă magazie ori sală de presare patronii şi autorii morali ai crimelor sunt încă în libertate.
E limpede că sunt legi călcate în picioare cu bună ştiinţă. Apar noi dovezi care îi incriminează pe primarul sectorului 4 din Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, pe subalternii săi, şi pe patronii de la Colectiv Club. Acordul de funcţionare al firmei SC Colectiv SRL a fost emis ilegal. Afirmaţia aiuritoare şi manipulatoare făcută de primarul Cristian Popescu Piedone conform căreia ar fi existat o „declaraţie pe propria răspundere” este demontată inclusiv de actele normative aflate pe site-ul Primăriei Sectorului 4 din Bucureşti.
Când scriu aceste rânduri sunt 31 de morţi şi circa 130 de răniţi încă internaţi în diverse spitale din Capitală. Numai că secretarul de stat în Ministerul de Interne, Dr. Raed Arafat, a făcut o declaraţie şocantă: „Ar mai putea fi încă vreo 20 de morţi în zilele următoare”. Afirmaţie preluată şi de primul ministru, Victor Ponta, care coordonează un grup de experţi.
Preşedintele Klaus Iohannis susţine că: „Astăzi putem să arătăm cu toţii că suntem uniţi.” Ar fi bine să fim uniţi tot timpul şi nu numai în situaţii catastrofale. Începând cu noaptea dezastrului au sărit în ajutorul doctorilor, poliţiştilor, jandarmilor, echipajelor de pe ambulanţele din Bucureşti şi a SMURD-ului fondat, perfecţionat şi condus ca o fundaţie de Dr. Raed Arafat toţi oamenii din împrejurimi. Plus familiile şi prietenii celor aflaţi în groaznicul incendiu cum numai în Iad se mai descrie a exista.
Mie unul îmi este frică de faptul că nu vom pricepe mare lucru din cumplitul incendiu.
Toţi oamenii cu suflet de român au contribuit donând sânge, piele şi organe, dar şi, după posibilităţi, chiar bani. Nu cred că-i cazul să facem categorisiri, dar o firmă oarecare Turism Travel, dacă nu mă-nşel, a donat 3.000 Euro, iar ditamai Ford România numai 20.000 de lei. Până şi un om cu reale dizabilităţi a sunat la un Teledon al Antenei 3, abia făcându-se înţeles, dar a donat un euro.
Ar fi păcat, mare păcat, ca România să rămână la fel de indolentă şi cu legi la fel de neghioabe şi de la cumplitul incendiu anunţat pe melodia trupei atât de lăudate, aflată pe CD-ul lansat în acea noapte sinistră, şi denumită aberant „E ziua în care vom muri”.
ION PREDOŞANU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here