Ca la noi, la nimeni – Cinismul lui Cîțu și haosul Bugetului lipsă!

544
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Haosul pândește lumea la toate colțurile.” – Emil Cioran

Ziua de ieri, adică cea de luni, 15 februarie 2021 – ca început greu de săptămână neizbăvitoare – a avut parte de mai multe scandaluri. Mai întâi că Partidul Social Democrat(PSD) a depus în Parlament o Moțiune simplă împotriva incompetentului ministru al (Ne)Sănătății noastre, Vlad Voiculescu – cel fără Diplomă de licență și gafeur prin excelență. Desigur, coaliția de guvernare – PNL, USR-PLUS și UDMR – va face scut în jurul ipochimenului, ca să-l apere, și dacă nu votează și membri din PNL sau USR(ceea ce e mai puțin probabil!), moțiunea nu va trece.
Și chiar dacă ar trece, ministrul nu va fi obligat să-și dea demisia. Nu o demisie de onoare, întrucât onoare nu are! L-am ascultat ieri și nu am reușit să-i număr bâlbele, capitol la care-i foarte tare. Ba chiar cel mai tare din parcare. În fond, chestiunea cu absența unei Diplome de licență, nu este o problemă a Universității din Viena. Un profesor de acolo, universitar desigur, s-a și exprimat că nu figurează printre cei care au fost înscriși ca student la Universitatea din Viena.
A urmat la Viena, în cei 11 ani petrecuți în capitala Austriei, doar un curs de un an, dedicat tinerilor din Europa de Est, și nici pe acela nu l-a terminat, întrucât nu și-a dat două examene. Pricină din care a fost exmatriculat după trei ani! Secretul, cum spuneam, nu-i la Universitatea din Viena, ci la SRI, SIE ori chiar la Palatul Cotroceni!
Dar să revenim la Florin Vasile Cîțu, zis Pinocchio, cel ce ne tot aburește cu uite Bugetul pe 2021, nu e Bugetul! Nu l-a depus în Parlamentul României, iar Președintele Senatului, Anca Paliu-Dragu, se arăta, luni, bucuroasă dacă va ajunge până la data de 1 Martie. Evident, nu ca un Mărțișor, ci ca unul al austerității – al reformelor ne-ar zice Cîțu -, care reforme nu se cunosc fiindcă miniștrii partidelor din coaliție cer mai mulți bani și nu au prezentat posibile restructurări ale companiilor de stat din subordinea lor.
Ba mai mult, Guvernul Iohannis-Cîțu nu și-a găsit timp pentru a rezolva înființarea ministerelor Economiei și Energiei, din pricină că miniștri celor două nou înființate demnități nu s-au înțeles deloc în privința companiilor ce revin fiecărui minister. În vremea asta, reprezentanții coaliției de guvernare nu mai prididesc cu declarații pașnice, negând existența nici a celui mai mic scandal!
Cum România trebuia să primească 30 de miliarde de euro de la Comisia Europeană, dacă ar fi prezentat un Program de reziliență conform cu directivele europene, nu vom primi nici acești bani – nu puțini -, până nu se va reface Programul Național de Reziliență!
Efectiv, nu se știe precis cu cine s-a întâlnit la nivel înalt, prim-ministrul Florin Vasile Cîțu, zis Pinochhio, în vizita domniei sale la Bruxelles și nici măcar ce s-a discutat. Dacă s-a discutat!?
Cert este că „gratis” vor veni numai 13,4 miliarde de euro de la Comisia Europeană, iar pentru restul de 16,6 miliarde de euro țărișoara noastră va trebui să se împrumute. Ce-i drept, cu o dobândă mai mică. Cum Cîțu s-a arătat, și anul trecut, un „expert” în inginerii financiare, curios, deficitul României a tot crescut. La Bruxelles nu l-a întrebat nimeni de ce n-a aplicat legile în vigoare – a salarizării unitare, a pensiilor și a dublării alocațiilor de stat pentru copii -, așa cum Comisia Europeană o făcea cu guverne de altă culoare politică – diferită de aceasta a partidelor „de dreapta”, din coaliție, toate membre ale PPE!
Analitul politic Bogdan Chirieac a comentat întâlnirea anunțată pentru seara trecută, la ora 18.00, la Vila Lac a președintelui Klaus Werner Iohannis cu liderii coaliției, tema fiind nenăscutul Buget de stat pe anul 2021.
„Întâlnirea nu va rezolva problemele. Sunt chemați la discuții ca să nu mai facă scandal public, din cauza asta. De unde să aducă președintele bani, de la Sibiu, de unde? Cine a crezut în promisiunile electorale aberante făcute, acum să suporte consecințele. Dar este admirabil cum un buget aritmetic mai mic decât anul trecut, să fie prezentat de unii miniștri ca fiind mai mare. Este o chestiune senzațională. Foarte plăcut așa, ținând seama de ce se întâmplă în România de astăzi”, a declarat Bogdan Chirieac.
În aceste simple note, regret, n-am izbutit să detaliem toate scandalurile zilei de ieri. Acestea vor continua și mâine!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here