Ca la noi, la nimeni – Cine va conduce (colonia) România?

558
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Iubiți-vă țara și nu vă învrăjbiți, nu vă dușmăniți. Pentru că această minune a lui Dumnezeu, care este România, ar putea fi distrusă. Nu din afară, de dușmanii din afară, ci din interior.” – Grigore Vieru

Desigur, am apelat la un citat din Grigore Vieru (1935-2009), poet român din Republica Moldova, membru corespondent al Academiei Române, deși merita cu prisosință să fie membru plin al Academiei Române. Nu pentru că l-am cunoscut îndeaproape și, uneori, am dormit în aceeași cameră de hotel, ci mai ales pentru românismul și vizionarismul Domniei Sale. Bun prieten al Poetului Național Adrian Păunescu, Grigore Vieru și-a dat seama de marile pericole ale Țării.
După ce ajunsese, cum ajunsese, președintele României, Ion Ilici Iliescu ar fi avut ocazia să unească cele două Românii, cea aflată pe malul drept al Prutului cu cea care-și căpătase independența și se află și acum ruptă de patria mamă, pe malul stâng al Prutului. Ghinionul nostru a fost acela că atât noul președinte al României – cel de după Marea Învălmășeală din Decembrie 1989 -, precum și cel al Republicii Moldova răspundeau la comenzile Moscovei.
Președintele Ion Iliescu îl avea sfetnic pe Silviu Brucan, alias Samuel Bruckner, care-l sfătuise pe Iliescu să-l pună la index pe Poetul Național și publicistul Adrian Păunescu. Cel care l-a convins pe președintele Ion Iliescu că face o mare greșeală a fost marele poet român de dincolo de Prut, Grigore Vieru. Autorul volumului de versuri ”Rădăcina de foc”, apărut în anul 1988, la Editura Eminescu, condusă de reputatul istoric și critic literar Valeriu Râpeanu, imensul poet român patriot Grigore Vieru a izbutit să-l convingă pe președintele Ion Iliescu să-l primească pe Adrian Păunescu la Palatul Cotroceni, după care interdicția pusă la cale de Silviu Brucan a dispărut.
Dar să revenim mai aproape de vremurile noastre. Nici nu s-au aplanat conflictele datorate luptei din campania electorală pentru funcția de președinte al PNL, dintre actualul președinte Orban Ludovic, președinte și al Camerei Deputaților, și prim-ministrul Florin Cîțu, că au și început să se ascută săbiile pentru bătălia electorală din 2024, când Preș. Klaus Werner Iohannis își termină al doilea mandat, și, nu-i așa, PNL visează să dea un nume pentru candidatura la alegerile prezidențiale din anul 2004!
Sâmbătă, pretinzând că merge la Deveselu să-i dea o mână de ajutor în alegerile locale de duminica viitoare, prim-ministrul Florin Cîțu a vânat – pe banii statului – mai mulți iepuri dintr-o lovitură.
Își face campanie și pentru alegerile interne pentru funcția de președinte al PNL, din 25 septembrie 2021, dar a făcut o baie de mulțime, întreținându-se cu oameni diverși, doar-doar va fi el candidatul la prezidențialele din 2024!
Om mai cu scaun la cap, Ilie Bolojan, fost primar destoinic al municipiului Oradea, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor, nu se sfiește să facă aprecieri de bun simț.
Numele său a fost vehiculat pentru a forma Guvernul, având rezultate foarte bune în administrația publică locală și experiență. Iar în prezent, există discuții în cercurile politice că el va fi candidatul PNL la președinția României, atunci când, în 2024, actualul Preș. Klaus Werner Iohannis își va încheia mandatul.
În acest context, Ilie Bolojan a fost întrebat, duminică, la Prima TV, dacă va candida pentru a deveni președintele României. Bolojan a spus că un președinte trebuie să aibă competențe în politica externă. Ceea ce actualul Preș. Klaus Werner Iohannis, fost primar al Sibiului și fost profesor de fizică fără examen de definitivat la Agnita, înainte de 1989, este limpede că nu are!
„Nu se pune această problemă (adică cea de a candida la președinția României, n.m. I.P.). Fiecare om trebuie să își facă o evaluare a expertizei pe care o are și, în ceea ce mă privește pe mine, eu am căpătat expertiză în acești ani pe partea de administrație.”
El a admis, însă, că și oameni fără competențe în politica externă pot performa.
„Nu înseamnă că oameni care nu au competență într-un anumit domeniu nu pot performa. S-au mai văzut și astfel de cazuri. Dar nu e bine să nu invalidezi teoria probabilităților de prea multe ori și, mai ales, pe spatele unei comunități, a unui oraș sau a unei țări”, a declarat Ilie Bolojan, potrivit Mediafax.
ION PREDOȘANU

P.S. Deocamdată, pauperizarea este rezolvată. Urmează oare, datorită acestei politici tembele a coaliției PNL, USR-PLUS doi și-un sfert și UDMR, desființarea României? Prin transformarea ei într-o COLONIE?! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here