Ca la noi, la nimeni – Cine râde la urmă, râde mai bine !

262

Un individ de cea mai joasă speță, un ex acolo și el, care-a călărit România zece ani se vrea în continuare băgat în seamă. Din postura de ăl mai mare mafiot al țărișoarei noastre, un fel de Il capo di tutti capi, care nu vrea să se dea la o parte in politică nici să-l pici cu ceară.
Și-a făcut rost de o moșie, pe la Nana, dar nu se ocupă de ea. Mai precis nu poate. La fel cum nici arendașa Elena Udrea n-are nici ea vreme. Ba n-o lasă justiția, ba s-a cam plictisit de ex-ul prim bărbat al țării. A dat-o la o parte pe Elena U., (fostă soață și nițel hoață a lui Dorin Cocoș) de la cârma PMP și acum s-a înscris el în partidulețul de buzunar al cărui lider se dorește. De unde-ar dori să candideze la primăria generală a Bucureștilor, spre a reintra în politichie. Și la cât de tembel este electoratul Capitalei, care l-a mai ales de două ori, nimic un ne-ar surprinde să mai păcălească prostimea încă o dată. Vorba cronicarului Grigore Ureche “Proști, dar mulți!”
Iar individul cu pricina n-ar fi suficient de scabros dacă nu și-ar fi pierdut simțul ridicolului. Asta în cazul că l-o fi avut vreodată. Și vorba aceea, prostul nu-i fudul dacă nu-i prost destul. Și am tot putea continua, chit că el este de o inteligență malefică cum rar ne-a fost dat să vedem. Practic, el ne ia de proști. Și se pare că-i merge. Cel puțin în justiție! Unde nu s-au atins justițiarii nici măcar de-un fir de păr al cetățeanului ales între aleșii pământeni. Și nici nu se vor atinge. De parcă ar avea vreun pact cu Necuratul. Ori cu urmașul său la Tronul din Palatul aflat în Dealul Cotrocenilor. Pe neica nimeni ce se autodeclara șeful statului până mai anul trecut, chit că în Constituție se vorbește doar de președinte, republica fiind semiprezidențială și nu dictatorială cum o conducea el!
Pe motiv că nu poate să-i ierte lui Liviu Dragnea comportamentul normal, de social-democrat, avut la Referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui suspendat, ipochimenul se dedă la ironii de doi lei. Normal, doar ca să se bage-n seamă singur. Și pentru că Liviu Dragnea chiar candida la funcția de președinte al celui mai mare partid al României. Cum, necum, cancelariile occidentale Bruxelles, Berlin și Washington l-au vrut pe mai departe Guvernator al Coloniei numită încă România. Și astfel, cei 8,5 milioane de alegători prezenți la acea dată la urne, dintre care 7,4 milioane au votat cert pentru demitere. Și, totuși, cel mai ceaușist dintre președinții originalei (ne)democrații dâmbovițene face ironii la adresa lui Liviu Dragnea!
Probabil că și noi greșim și-l băgăm încă în seamă. Din păcate! N-ar fi mai bine să așteptăm să vedem cum se face de râs Dictachiorul? În fond, cine râde la urmă râde mai bine. Să avem răbdare.
ION PREDOȘANU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here