Ca la noi, la nimeni – CCR l-a trântit pe Orban!

401
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Principalul motiv al stresului este contactul zilnic cu idioții.”
Albert Einstein

În Ziua Z, Guvernul Orban II și-a dat obștescul sfârșit! Toată Europa este atinsă de efectele economice în urma răspândirii coronavirusului, ca să nu mai vorbim de urmările nefaste ale infestării cu el. Comisia Europeană s-a alertat și nu prea, neluând nicio măsură. Doar vorbind de unele viitoare, de desființarea selectului Spațiu Schengen și revenirea la granițele naționale. Care și-ar putea relua rolul și rostul dinaintea creării Spațiului Schengen. Numai în România țara arde și baba se piaptănă, cum spune o înțeleaptă zicală, „măsurile luate fiind sublime, dar lipsind cu desăvârșire”, vorba lui Nenea Iancu Caragiale, pe care ne permitem să-l parafrazăm.
Luni se știa că Partidul Social Democrat și Pro România nu vor fi prezenți în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, așteptând decizia Curții Constituționale a României pe care ambele partide o sesizaseră anterior. Dar prim-ministrul demis, dar și desemnat discreționar – Orban Ludovic o ținea ca gaia mațu că parlamentarii sunt obligați să vină în plenul Parlamentului și să asigure cvorumul. Orban L. ori nu are memorie, ori nu are logică.
Între timp, și UDMR a anunțat că nu va participa la votul asupra Guvernului Orban II, apreciat de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, Președinte al Camerei Deputaților, ca fiind o mascaradă.
Mai spre după amiază, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că există conflict între Președinție-Parlament pe desemnarea lui Orban Ludovic ca prim-ministru. Ba mai mult, Iohannis a fost pus de PNL într-o situație jenantă și va fi nevoit să vină cu altă propunere de prim-ministru desemnat!
Magistrații CCR au stabilit, luni, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din pricina desemnării lui Orban Ludovic în funcția de premier de către (așa-zisul, n.m. I.P.) șeful statului Klaus Iohannis, au declarat surse ale instituției pentru MEDIAFAX. Conform unui Comunicat al CCR venit mai târziu, decizia a fost luată cu majoritate de voturi, respectiv 7-2!
În urma acestei decizii a Curții, Klaus Werner Iohannis trebuie să convoace partidele politice parlamentare la consultări și să facă o nouă nominalizare de prim-ministru. Totodată, desemnarea lui Orban fiind neconstituțională, președintele Iohannis nu îl mai poate propune pe președintele PNL!
Acum, Klaus Werner Iohannis se impune să desemneze alt prim-ministru. Revenind, șefii celor două Camere ale Parlamentului îl acuzau pe președintele Klaus Iohannis că și-a exercitat discreționar atribuțiile atunci când l-a desemnat, pentru a doua oară, pe Orban Ludovic prim-ministru, după demiterea sa prin Moțiune de cenzură.
ION PREDOȘANU

P.S. Aseară, la ora 18.00, Klaus Werner Iohannis urma să facă o declarație de presă. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here