Ca la noi, la nimeni – Care-i problema? Cocoş sau CoKoS?

272

Una dintre explicaţiile pentru care cei trei membrii ai echipei lui Traian Băsescu, cetăţeanul acela care-şi caută cu lumânarea chemarea în faţa procurorilor, şi anume Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, îi atacă pe ceilalţi trei: Elena Udrea, Alina Bica şi Horia Georgescu – arestaţi sub o formă sau alta – ar fi că vor să se pună bine cu noua putere de la Palatul Cotroceni. Nimic nou sub soare, că doar aşa procedau boierii cu funcţii înalte şi pe vremea domnitorilor puşi pe Tron de Înalta Poartă.
Ceva mai liniştit, dacă se poate spune aşa, este omul de afaceri Dorin Cocoş. Soţul aceleia care era cunoscută ca fiind Cabinetul doi, pe vremurile de tristă amintire ale celor două mandate ale lui Traian Băsescu, başca începuturile cu retrocedările ilegale, dar pe bani drei – a se citi milioane de euro! – de pe timpul când acesta deţinea funcţia de Primar general al Bucureştilor.
Prosperitatea cuplului Dorin Cocoş-Elena Udrea era direct legată de strângerea de bani negri pentru campaniile electorale prezidenţiale, cele pentru Parlamentul European şi, în genere, pentru nevoile fostului PDL! Din Afacerea Microsoft au fost eliberaţi primii chiar creatorii ei: Claudiu Florică şi fostul tenisman Dinu Pescariu. Rămas singur-singurel după gratii, că şi ex-primarul de Piatra Neamţ fusese eliberat pentru că s-a apucat să scrie delaţiuni pentru procurori precum un Petre Ispirescu, Dorin Cocoş a cerut şi el hârtie şi a scăpat, sper temporar, de pârnaie. A doua variantă pentru excesul de zel al Laurei Codruţa Kovesi, Procurorul şef al DNA, ar fi aceea că doreşte ca preşedintele Klaus Iohannis s-o recompenseze pentru demolarea PSD şi a actualei coaliţii aflate la guvernare cu un mult râvnit post în domeniul Justiţiei Comisiei Europene. Undeva pe la Bruxelles dacă se poate, că-i mai bine remunerat şi ea nu munceşte degeaba! În acest context, se vede treaba că Laura Codruţa Kovesi este foarte bine orientată şi se fereşte ca dracul de tămâie să-i ancheteze pe foştii lideri ai PDL, iar dintre aşa-zişii liberali revopsiţi în populari europeni – membrii ai PPE, adică! – numai din greşeală se ocupă, din când în când de vreunul. Cazul Varujan Vosganian, respins de Senatul României prin vor nu e unul singular. Ceea ce nu se petrece cu senatorul PSD, Dan Şova, care-i stă în coastă numitei Alina Gorghiu-Dej, protejata domnului preşedinte Klaus Iohannis!
În concluzie, problema Cocoş aproape că nu există, iar cei mai puternici oameni în amărâta asta de republică numită încă România sunt adevăratele probleme cu care ne confruntăm: Kovesi, Coldea şi Stanciu. Cine-i va potoli? Pe preşedintele Klaus Iohannis nu-l văd în stare!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here