Ca la noi, la nimeni – Borfaşii, la marea milă a lui Traian Băsescu!

211

Ferească Sfântul de mila Băsescului, îmi spunea un prieten cu care mi-am băut ieri cafeaua pe terasa Hotelului Gorj, din Târgu Jiu. Eu nu văzusem cu o seară înainte, emisiunea realizatorului Rareş Bogdan de la Realitatea TV. În care, am priceput că omul i-a ridicat multe mingi la fileu mai noului susţinător al sinucigaşului politic Crin Antonescu.
Taman în Ziua de Florii, când, n-aşa, încă preşedintele, de fapt guvernator al provinciei România, Traian băsescu l-a cadorisit pe fruntaşul liberal cu osanale. Glăsuind, Băsescu vreau să zic, secretul care nu mai este un secret pentru nimeni, că în turul doi al alegerilor prezidenţiale îl va vota pe Crin Antonescu. Mai recentul său coabitant. Iar când te laudă Traian Băsescu e sigur că nu mai ai nicio şansă. Başca faptul că sinucigaşul de Crin a spus-o: „Dacă PNL nu ia măcar 20% la alegerile europarlamentare el şi toată conducerea liberalilor îşi vor da demisia.”
Dar încă preşedintele Guvernator al Coloniei numită România s-a exprimat despre tot şi despre toate. Ne-a mai şi amintit că-i zi de sărbătoare şi deci nu minte. Dar cine mai are încredere în voroavele domniei sale? Întrebat şi despre avocata Mafiei Retrocedărilor, Traian Băsescu s-a făcut că-şi aduce aminte că a graţiat-o de două ori. Cu toate că avocata cu pricina, bine încârligată şi cu altă persoană importantă a Mafiei Retrocedărilor – Elena Udrea – născuse şase copii. Avocata născuse şase copii, că Elena Udrea s-a ţinut de amantlâcuri şi nu are copii. (Nici măcar cu fostul soţ şi partener de afaceri Dorin Cocoş). Doar, doar o să scape de pârnaie. Fiind copndamnată de două ori, fără să fi făcut măcar o zi de detenţie. Doamna avocat Mărăcine a beneficiat de a doua graţiere exact în prima zi efectivă a celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu, pe 22 decembrie 2009. Şi el, adică preşedintele, minţise că în al doilea mandat n-a graţiat pe nimeni.
De o crasă nesimţire, vorbitorul pe la televiziunile ce-l mai primesc a bătut câmpii cu graţie. Inclusiv despre graţieri. Chiar dacă pe lista de vreo 30-28 de graţiaţi sunt numai borfaşi. Şi nu dintre cei mărunţi! Unul singur măcar nu s-ar încadra în cazuri de umanitate, aşa cum s-ar petrece într-o ţară cu democraţie adevărată. Şi nu una doar mimată, mai cunoscută de aproape nouă ani şi jumătate drept Regimul Băsescu. Unul cu mult mai dictatorial decât acela al idolului său pe care-l întrece în răutăţi – Nicolae Ceauşescu.
Care, cu bunele şi cu relele sale, măcar a făcut ceva pentru ţară. Şi pentru oamenii ce-o locuiesc. Caz străin lui Traian Băsescu, amestecat în tot felul de chestiuni tulburi. Legate de clanuri mafiote şi de graţiaţi numai dintre cei condamnaţi pentru fapte grave. Şi toate cu încălcarea drepturilor omului şi a sărmanei democraţii dâmboviţene.
Ion Predoşanu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here