Ca la noi, la nimeni – Băgatul Iohannisului pe gât cu forța?

331

Motto: „Oamenii au deosebitul talent de a alege exact ce le face rău.” – Joanne K. Rowling

Un anunț prin care reputatul istoric Ioan Aurel Pop, Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Președinte al Academiei Române, ne zice că nu va candida la alegerile prezidențiale și la niciun fel de alegeri în politică m-a întristat, recunosc. Apăruse zvonul că ar candida și, fără să fie obligat, l-a dezmințit. În plus, între altele, a precizat: „Am convingerea că dacă toți românii ar face de-a lungul vieții ceea ce știu mai bine, în funcție de pregătirea lor, ne-ar merge mai bine tuturor, și, implicit, i-ar merge mai bine țării.” Pentru mine ar fi reprezentat o imensă speranță și regret că România nu are parte de ea.
Și, în aceste condiții, ne întoarcem la oile noastre blege și sterpe, care deja au urcat la munte și beneficiază de pășuni grase pe pajiști mănoase. Nici nu-i greu de știut că orice alt candidat român ar fi mai bun decât Preș.-ul actual al Cancelarului Angela Merkel. Inclusiv realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, totodată și director general al Antenei 3, Mihai Gâdea, al cărui nume a fost vehiculat de publicistul Ion Cristoiu și dezmințit, imediat, de Mihai Gâdea. Eu nici n-am crezut o iotă, din start, din cele spune de Ion Cristoiu – cel care-a făcut armata la securitate împreună cu regretatul patriot Corneliu Vadim Tudor. Iar apoi a avansat prin concentrări repetate și prin prietenia cu vecinul său de scară și de etaj Virgil Asztalos Măgureanu, fost director SRI.
Specialistul în dezinformare Ion Cristoiu a mai lansat și luni, 10 iunie 2019, o gogoașă: „Singura salvare pentru PSD este intrarea în Opoziție!” Probabil asta ar vrea SRI și Ion Cristoiu. Numai că vara nu-i ca iarna, iar primul ministru Viorica Dăncilă nu poartă fustanela lui Victor Ponta. Un scenariu perfect plauzibil despre planurile lui Klaus Werner Iohannis și orchestrate de consilierii săi din Serviciul Secret German (BND) publica Cotidianul Național de ieri, sub semnătura lui Tache.
Cică executantul partiturii scrise de compozitorii BND, Klaus Werner Iohannis nu i-ar mai vrea în Opoziție pe cei de la alianța PSD-ALDE, ci merge în continuare pe mâna lor. Ca să nu le distrugă bruma de imagine celor din partidul prezidențial Noul PNL, și așa destul de știrbită. Și mincinoasă față de fraierii care-au luat salarii și pensii mărite de la PSD-ALDE și au votat contra lor. Crezând că alegerile europarlamentare înseamnă și demolarea Guvernului Dăncilă. Așa cum bătea câmpii cu (diz)grație Orban Ludovic și USR-iștii plus PLUS. Acum cei care nu au ajuns încă la ciolan și cred că nici nu vor ajunge – Noul PNL și USR se încaieră și se mușcă pe unde se întâlnesc. Pe la televiziuni ori prin țară, USR nu vrea la guvernare, deși Moțiunea de cenzură nici măcar n-a fost redactată, darmite votată!, iar Noul PNL pare a avea o nouă propunere de prim-ministru. În persoana stabilită la Berlin a lui Siegfried Mureșan, fost purtător de cuvânt al șefului grupului europarlamentarilor PPE – neamțul Manfred și mai nu știu cum. Dintr-un foc ar zbura și Orban Ludovic și SRI-stul Rareș Bogdan.
Cică Klaus Werner Iohannis are și pretenții. USR să nu aibă candidat la prezidențiale în persoana lui Dan Barna, la PLUS să nu candideze Dacian Julien Cioloș, ceea ce cred că acceptă mai greu serviciile secrete franceze și Mișcarea En marche a lui Emmanuel Macron.
Bunacuviință și demnitatea primului ministru Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD, respectul față de programul de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile parlamentare din 2016, au scăpat consilierilor de la BDS, cei care s-au păcălit cu vrăjelile electorale marca răsuflată Iohannis!
Ion PREDOȘANU

P.S. Uzina Mecanică Plopeni va renaște peste vreo șase luni, dată de la care va produce armele de asalt Beretta și pistoalele de 9 mm tot marca italiană Beretta, după cum a anunțat ministrul Economiei, Nicolae Bădălău. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here