Ca la noi, la nimeni – Alina Gorghiu-Dej pune premier liberal. Altul decât Ionescu-Quintus nu mai există!

218

Gureşa şi singura semi-preşedintă de partid din ţară, Alinuţa Gorghiu-Dej, de la Noul PNL, s-a trezit iarăşi vorbind vrute şi nevrute. De unde părea că umblă cu vorba între preşedintele Klaus Werner Iohannis şi alegători, plecat sub acoperire în Palma de Mallorca, preţ de un concediu mascat, iat-o acum că-i dă pur şi simplu ordine celui care-a susţinut-o de milă şi din interes în funcţia ce cu dezonoare o ocupă. Temporar.
„Viitorul premier al României va avea sânge liberal.” Este o propoziţie scoasă din puţul gândirii ei seci în idei sau în cel mai bun caz serbede. N-a precizat dacă va avea sânge liberal pe mâini, pe manşetele cămăşii ori pe bancheta din spate a autoturismului personal. Afirmaţia îngrijorează în acelaşi timp şi trece drept un ordin pe care i-l dă preşedintelui Klaus Werner Iohannis. Un copiator al deciziilor rele luate de predecesorul său, încât nimic n-ar mira dacă în decembrie, în urma alegerilor parlamentare, nu va nominaliza pentru funcţia de prim ministru un reprezentant al partidului ce va câştiga atunci.
Am priceput că nu va fi vorba de Cătălin Predoiu, cel ce s-a compromis prin pierderea lamentabilă a bătăliei pentru Primăria generală a Bucureştilor. Cea câştigată clar, cu program şi idei limpezi de administrare a capitalei de Gabriela Firea, fost Senator al PSD. Cum liberali nu mai există la Noul PNL, sufocat de cadrele fostului PDL, ne-am tot întrebat cine să fie alesul? Singurul care mai are sânge liberal e venerabilul Mircea Ionescu-Quintus, preşedinte de Onoare şi al Noului PNL. Am un respect deosebit faţă de domnia sa, dar vârsta nu-i mai permite să fie prim ministru.
E greu de presupus că Noul PNL va avea un scor mulţumitor la alegerile parlamentare, din moment ce s-a făcut de băcănie la alegerile locale. Unde-a pierdut dregătorii multe la preşedinţi de Consilii Judeţene şi primari de oraşe mari. Aşa cum l-au introdus în vechiul PNL pe uşa din dos pe Klaus Werner Iohannis, care n-avea nicio legătură cu liberalismul, se tot încearcă ademenirea primului ministru Dacian Julien Cioloş. Numai că acesta-i tot refuză, fiind membru al Partidului Popular European şi nu are dezlegare de la Bruxelles ori din alte capitale de unde primeşte ordine!
În vremea aceasta, PSD şi ALDE îşi văd de treabă şi bat ţara-n lung şi-n lat. Discută cu alegătorii ce proiecte au şi ce vor face pentru ca viaţa acestora să fie mai bună. La ei acasă, adică în România. Atât Liviu Dragnea, cât şi Călin Popescu Tăriceanu sunt oameni curajoşi, trecuţi prin multe. Ei nu se sperie de ameninţările instituţiilor de forţă ale sistemului autocrat instaurat de Klaus Werner Iohannis în România, ca o prelungire a Regimului Băsescu.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu răspunde la provocările venite din partea fostei iubite a ex-viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu. Caţa de Alinuţa riscă să lase ţara fără prim ministru! Asta dacă preşedintele Klaus Werner Iohannis se ia după mintea ei. Vajnic continuator al lui Traian Băsescu, Iohannis va fi în stare să nu respecte Constituţia şi să ne trezim iarăşi cu un prim ministru care nu a candidat, nu a fost ales şi e cetăţean european – româno-francezul Dacian Julien Cioloş!
ION PREDOŞANU

P.S. Dacian Julien Cioloş dixit: „De mai bine de 5 ani, României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice.” Îi reamintim că amândoi tăticii lui – Traian Băsescu şi Klaus Werner Iohannis – au promis că vor obţine intrarea în selectul Spaţiu Schengen. Ne-am săturat de minciuni! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here