Ca la noi, la nimeni – A câta țeapă?!

306
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Tradiția țepei //Vrea țeapă să ne dea politicianul,/ Electoratul pedepsi-va fapta,/ Se știe că pe stânga e volanul,/ Dar fals, semnalizează dreapta.//.”
Epigramă de Valentin David

Din păcate, pentru alegătorul român nu este pentru prima dată când ia țeapă. Adică, o păcăleală de care s-ar putea feri, dacă ar deschide mai bine ochii. Aparent, deplasarea la New York cu un avion privat destul de scump, și nu cu o cursă de linie precum prim- ministrul României – Viorica Dăncilă, însoțită de câțiva miniștrii ai Cabinetului său, a Preș. Klaus Werner Iohannis și a soției din dotare, Carmen, bașca cheltuielile cu mult mai mari la Hotel decât ale președintelui Franței, Emmanuel Macron din „săraca” soră mai mare într-ale francofoniei, cheltuieli pe banii noștri sunt o țeapă obișnuită.
E drept că Preș. Klaus Werner Iohannis le-a împărtășit celor care au avut chef să-l asculte cum a dezvoltat el România și a scos-o din sărăcie. O sărăcie a trei sferturi din populație în care încă se zbate. Programe de țară a promis și acum cinci ani, dar ne-am ales doar cu proiectul însăilat de culturnicii de la Cotroceni ce vizează „România educată”.
Ce-i drept, deși este profesor de fizică la bază, pe sibianul Iohannis l-a luat beția Puterii și crede că tot ce zice el este literă de lege. În sondajele de până acum conduce și are impresia că va obține un al doilea mandat de președinte al României. Unul pentru care se zbate, doar-doar o mai apuca încă cinci ani de trai pe vătrai și, mai ales, o imunitate de care are nevoie ca de aer.
Dacă ne-am uita în gura lui mai mult decât trebuie, atât El – cel plin de sine -, cât și posibilul prim ministru Orban Ludovic, care dacă nu mă-nșel îi este șef de campanie electorală la alegerile prezidențiale, sunt atât de siguri pe ei că se și văd câștigători.
Am citit o ciornă a „guvernului meu II”, uitată prin vreo cârciumioară de acoliții prim- ministrului de serviciu – Orban Ludovic și mă pufnește râsu-plânsu.
Cum să-l pui ministru într-un post cheie – cel al Finanțelor Publice – pe răzvrătitul Andrei Caramitru?
Ce-l recomandă pe individ pentru un post de demnitate publică și enormă răspundere într-o posibilă viitoare guvernare care să administreze România? NIMIC!
Cică Preș. Klaus Werner Iohannis ar fi acela care dirijează politica externă a țării. Să zicem că așa este.
Deși Guvernele negociază tratatele și președintele doar le semnează. Și atunci, cum să-l pui ministru de Externe pe „drojdierul” Mihai Tudose?
ION PREDOȘANU

P.S. Se laudă numitul Orban Ludovic că ar avea vreo 237 de semnături pentru Moțiunea de cenzură, dar mai negociază și cu alți parlamentari. Păi este prima dată când doar se laudă? (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here