Bujorăscu, fără izolaţiile de la cabluri, dar cu mormane de gunoaie

204

Cu ceva timp în urmă semnalam faptul că pe dealul Bujorăscu zac aruncate (pe lângă alte gunoaie, resturi menajere, anvelope ori piese auto) mai multe grămezi de izolaţii de la cablurile electrice. Cu aceeaşi ocazie îmi exprimam opinia că respectivele izolaţii ar fi fost aruncate de „întreprinzătorii” din zonă care după ce au „palmat” cablurile cu pricina le-au curăţat de izolaţii şi pentru că nu le puteau da foc (fumul de plastic miroase şi se vede din depărtare) le-au aruncat de-a lungul drumului ce străbate Bujorăscu în special pe porţiunea de vârf (unde sunt mai multe refugii auto) şi treaba se face mai repede.

Zilele trecute având iarăşi ceva treabă pe la Motru şi ajungând pe Bujorăscu mi-am zis: ia să vedem domnule dacă s-a manifestat măcar intenţia cuiva de a aduna acele resturi de izolatii unele legate în chite altele aruncate direct în vegetaţia de pe marginea drumului. Zis şi făcut pentru că ştiam locurile iar în aparat aveam încă fotografiile digitale făcute atunci.
Am fost surprins să constat că izolaţiile de la cabluri nu mai erau (fuseseră luate până la ultima). Acum trebuie să spun tot adevărul care se poate vedea şi în fotografiile făcute cu această ocazie. Fuseseră luate toate izolaţiile de cablu aruncate dar gunoiul şi celelalte resturi (printre care bidoane goale, găleţi, piese auto şi anvelope de maşini mari) erau tot acolo.
Probabil că vreun „mahăr” ce se ocupa cu „palmatul” şi apoi vânzarea metalelor din cabluri o fi citit întâmplător articolul şi speriat că i s-ar putea demasca „afacerea” şi-a trimis urgent subalternii să ia izolaţiile de acolo şi să le ducă în altă parte ori să le îngroape pentru a nu mai fi la vedere. Că Doamne fereşte ar putea sta cineva pe viitor pe acolo „la filaj” cu o cameră video cu care să-i înregistreze taman când vor mai arunca alte „loturi” şi uite-aşa omul „îşi dă foc la valiză” iar bunătatea de afacere cu metale din cabluri se duce „pe apa sâmbetei”.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here