Bugetul Serviciului de Ambulanţă Gorj, mai mare cu 7%

88

picture 338Videoconferinţa coordonată de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, la care au participat reprezentanţi ai Prefecturii, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă, coordonatorul UPU a ţinut mai bine de trei ore, timp în care s-au stabilit o serie de măsuri referitoare la sistemul sanitar.

Una dintre noutăţi este şi majorarea bugetului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

La nivelul judeţului nostru, s-au aflat în discuţii cu Raed Arafat mai multe persoane cu putere decizională: un reprezentant al Instituţiei Prefectului, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, un reprezentant al ISU, managerul, directorul medical şi directorul economic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, medicul şef şi asistentul şef de la UPU, managerul Serviciului Judeţean de Urgenţă, liderul Sindicatului Ambulanţa Gorj. Pe parcursul celor aproape patru ore de dialog, în cadrul videoconferinţei de ieri, s-au pus în discuţie o serie de probleme, cărora Raed Arafat le-a dat soluţii.

Buget cu 7% mai mare la SJA Gorj

Primul punct de pe ordinea de zi a videoconferinţei de ieri a fost discutarea unor aspecte privind bugetele serviciilor de ambulanţă şi alocarea bugetară pentru anul 2011. Stabilirea bugetelor serviciilor de ambulanţă se realizează în fiecare judeţ în funcţie de preţul stabilit pe cap de locuitor. Aceste preţuri variau între 17 şi 81 lei. În cadrul videoconferinţei de ieri, Raed Arafat a modificat vechile tarife şi a stabilit ca ele să fie de minim 24 lei şi maxim 36, încercând să echilibreze astfel situaţia între judeţe, până în prezent existând discordanţe mari şi supărătoare.

Concret, în urma acestor modificări, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj primeşte 27 lei pe cap de locuitor, până acum preţul per capita fiind de 25,17 lei. Prin urmare, bugetul SJA Gorj, care era de 98 miliarde creşte cu 7 procente.

Alte judeţe, ce pot fi menţionate şi luate ca exemplu în modificarea tarifelor pe cap de locuitor sunt: Tulcea, care de la 81 de lei a ajuns la 37; Harghita – de la 49,77 la 36 de lei; Sibiu – de la 17,21 la 24 lei; Bistriţa-Năsăud – de la 17,75 la 24 lei, sau Satu Mare – de la 17,81 la 24 lei.

Examen pentru postul de manager SJA, în aprilie-mai

Printre alte puncte discutate, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a mai precizat şi faptul că în lunile aprilie-mai se va organiza concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, situaţie valabilă şi pentru SJA Gorj.

Surse din rândul celor care au luat parte la videoconferinţa susţinută de Raed Arafat, la nivelul judeţului nostru, au confirmat faptul că secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a fost foarte ferm şi a reuşit să impună soluţiile sale pentur fiecare judeţ în parte, cele mai importante pentru Gorj fiind cele menţionate mai sus.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here