Bebelușul mort la naștere, ridicat de la Morgă

412

Fetița care a murit, luni dimineața, la Maternitatea din Târgu-Jiu pentru că mamei gravide nu i s-a acordat ajutorul de care avea nevoie pentru a naște, a fost ridicată, ieri, de la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru a fi înmormântată de către familie. O rudă a părinților a venit și a ridicat trupul neînsuflețit, prezent fiind și tatăl celei care nu a mai apucat să vadă lumina zilei. Cosmin Oiță Bădoiu nu a suportat însă durerea de a-și ridica de la Morgă singurul copil pe care îl aștepta pe lume și a cerut ajutorul rudelor pentru a depăși acest moment dificil din viața sa.
Soția sa, Ramona, se află în continuare internată la spital, Cosmin declarând că femeia este neglijată de personalul medical după ce a decis să facă publică moartea fetei lor, ea trebuind să mai rămână însă internată câteva zile aici. „Nici algocalmin nu au avut să îi dea. M-a sunat ea pe mine și mi-a spus să îi aduc pentru că acum nu i se mai dă nimic. Mi-a mai cerut un sirop și alte lucruri pe care nu le primește de la spital. Practic, ea e doar cazată acum la spital pentru că de tratament nu poate fi vorba. I-au reproșat că de ce a vorbit cu dumneavoastră cu presa, de parcă ar trebui să ascundem adevărul și să spunem că totul e bine. Eu o să lupt pentru a se afla adevărul, asta să fie clar”, a declarat tatăl îndoliat.
Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr Gheorghe Stanciu, a declarat că o comisie de disciplină a unității sanitare a început să audieze părțile implicate în acest scandal, Colegiul Medicilor autosesizându-se și deschizând, la rândul său, o anchetă proprie. „Ceea ce nu s-a spus în aceste zile a fost faptul că medicii au salvat viața mamei. În momentele alea dificile ei aleg întotdeauna să salveze pe cât posibil viața mamei. Lucrul acesta trebuie menționat pentru că celelalte aspecte se vor clarifica pe parcursul anchetei”, a menționat Stanciu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here