Bătrân din Bărbătești, lăsat de hoți fără economii

372

Polițiștii sunt în alertă, după ce un bătrân de 73 de ani, din Bărbătești, a fost păcălit de două persoane care au mers la locuința acestuia și i-au furat 7.000 de lei. Autorii care se află deocamdată în libertate i-au spus pensionarului că au o datorie la ginerele său, însă nu au mărunt, așa că bărbatul a luat bancnota de 200 de lei și a mers în casă să schimbe banii, fiind urmărit de hoți. Aceștia i-ar fi luat întreaga sumă, după ce au văzut unde era păstrată.
”La data de 26 martie, Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au fost sesizați de un bărbat de 73 de ani, din comuna Bărbăteşti, cu privire la faptul că autori necunoscuţi i-au sustras din locuinţă o sumă de bani. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă complexă care a constatat că bărbatul a fost abordat la poarta locuinţei de o persoană care a coborât dintr-un autoturism, spunându-i că a lucrat cu ginerele său şi trebuie să-i plătească o sumă de bani, dar nu are schimbat. După ce bărbatul a ieșit din imobil cu suma de bani schimbată, o altă persoană a profitat de neatenția sa și i-a sustras din locuință suma de 7.000 de lei, după care au plecat cu autoturismul într-o direcţie necunoscută. Polițiștii desfășoară în continuare activități specifice pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Oamenii legii au și câteva sfaturi: ”Sub diferite pretexte autorii distrag atenția persoanelor vătămate și reuşesc să le sustragă din locuință diferite bunuri de valoare sau sume importante de bani. Pentru prevenirea înşelăciunilor comise prin această metodă, este absolut necesar să nu permiteți accesul unor persoane necunoscute în curte sau în locuinţă şi nu acceptaţi ofertele tentante de achiziţie sau vânzare bunuri. În cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni de acest fel, reţineţi semnalmentele persoanelor, caracteristicile autoturismului şi sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie, sau apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112”.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here