Banii pentru Doina Gorjului, motiv de dispută în CJ Gorj

269

În cadrul şedinţei lunare de Consiliu Judeţean care a avut loc ieri, şi în urma căreia a fost aprobată rectificarea bugetară pentru judeţul Gorj, capitolul de alocare a unor sume de bani pentru Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, nu a fost tocmai agreat de toţi consilierii judeţeni. O parte dintre consilierii judeţeni au respins cu vehemenţă rectificarea bugetului propriu general al judeţului Gorj, pe anul în curs. Mai exact, 11 este numărul consilierilor care au votat împotriva sumelor acordate la rectificarea bugetară.

Dintre contestatari a făcut parte şi Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj, căruia i se pare inadmisibil ca “Doina Gorjului” să fie mereu favorită la rectificările bugetare: “La fiecare rectificare bugetară, e eterna cheltuială cu Doina Gorjului. Stau şi mă gândesc când această instituţie o să facă şi rost de bani singură pentru că e o activitate care se pretează publicului larg. N-am văzut un spectacol al Doinei Gorjului, să se bucure şi gorjenii; pe ei îi văd numai în campania electorală. Aşa cum Şcoala Populară de Artă reuşeşte să-şi facă rost de bani singuri, aşa şi Doina Gorjului, cu puţină implicare, ar putea să facă acelaşi lucru. Doina Gorjului e foarte costisitoare. Există multe rectificări, dar sumele pe care le dăm la Şcoala Populară de Artă sunt mult mai mici faţă de cele care le dăm la Doina Gorjului, pentru că Şcoala Populară de Artă reuşeşte să facă rost de bani şi singură, să se autofinanţeze”, a declarat co-preşedintele Alianţei Creştin-Liberale Gorj şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL.
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, spune că spectacolele “Doinei Gorjului” sunt numeroase, şi nicidecum în campania electorală: “Doina Gorjului are în fiecare an spectacol de 8 martie, multe spectacole în preajma sărbătorilor de iarnă; ansamblul a primit multe aprecieri şi la Bucureşti în cadrul Programului «Vino acasă la Brâncuşi». Mâine seară (n.r. astă-seară), membrii ansamblului vor pleca la Viena, acolo unde vor susţine sâmbătă un spectacol extraordinar şi vor reprezenta Gorjul, la invitaţia Ambasadei României la Viena”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here