Bani pentru podul de la Ștefănești

577

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a semnat facturile unor contracte pentru o serie de lucrări urgente, derulate de Compania Națională de Investiții, prin Subprogramul „Lucrări în primă urgență”, în mai multe localități din țară, afectate de calamități naturale, finanțările fiind în valoare totală de 8,78 milioane de lei.
Pentru Gorj a fost alocată suma de 79.283 de lei, pentru o lucrare din orașul Târgu-Cărbunești. Este vorba despre proiectul „Construire pod pe DC 27 km 3+360 peste Valea Ungurelu-Ștefănești și podeț pe DC 27 km 5+600 peste Valea Frumușelu”.
Pentru această investiție, Compania Națională de Investiții a pus la bătaie peste trei milioane de lei. „Atât podul peste Valea Ungurelu-Ștefănești, cât și podețul peste Valea Frumușelu, în satul Ștefănești, se află în stare avansată de degradare și nu asigură stabilitatea și fluența circulației în zonă, putând afecta accesul spre cele 120 de gospodării, cât și accesul spre comuna Berlești. Pe perioada dezafectării podului existent și execuției podului nou, circulația rutieră se va desfășura pe varianta de circulație executată în aval, în urmă cu trei ani”, potrivit documentației. Podul are o lungime de circa 18 metri și a fost construit în anul 1990.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here