Avi Instant în insolvenţă, Direcţia Agricolă Gorj bună de plată

190

chicken_farmLipsa subvenţiei în valoare de 4 milioane de lei de care a fost vitregită fabrica de producere şi furnizare a cărnii de pui din judeţul nostru, Avi Instant SA, a adus unitatea în pragul falimentului. Pentru a scăpa însă de acest flagel, reprezentanţii Avi Instant au apelat la insolvenţă, un astfel de dosar aflându-se, din februarie, pe rolul Tribunalului Gorj.

Procesul prin care se declară insolvenţa fabricii, se derulează însă paralel cu cel în care unitatea se judecă cu Direcţia Agricolă Gorj pentru primirea subvenţiei, fabrica arabilor solicitând de data asta în instanţă şi daune materiale, pe fiecare zi de întârziere a returnării banilor.

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală(DADR) Gorj, condusă deocamdată tot de Aurel Tomescu, înlocuitorul său nefinalizând Picture 014deocamdată toate probele pentru numirea pe funcţie, se judecă cu Avi Instant, unitatea intrată deja în insolvenţă pentru următorii trei ani de zile. Noutatea este că reprezentanţii fabricii nu încearcă doar să îşi facă dreptate în instanţă şi să îşi recupereze banii de care au fost doar ei lipsiţi, unităţile similare din ţară având acces la subvenţii, ci au solicitat magistraţilor Tribunalului Gorj daune materiale pentru răul pe care Tomescu l-ar fi produs unităţii, oprind subvenţia. Astfel, la proces, reprezentanţii fostei Avicola au solicitat ca Direcţia Agricolă Gorj să achite, în cazul unei soluţii favorabile, 0,25% din cei 4 milioane de lei, pentru fiecare zi de întârziere. La un calcul simplu, se pare că Direcţia Agricolă ar avea de plătit deja dublul sumei solicitate de Avi Instant.

80 de miliarde de lei vechi, în contul arabilor

IMG_0918Astfel, dacă magistraţii Tribunalului Gorj vor da dreptate reclamanţilor, în acest caz la SC Avi Instant SA, Direcţia Agricolă Gorj va fi obligată să achite fabricii nu 40 de miliarde de lei vechi cât este subvenţia, ci dublul sumei, adică 80 de miliarde, jumătate din bani fiind penalităţile de întârziere solicitate de firma păgubită.

Directorul DADR Gorj, Aurel Tomescu, pare însă că nu îşi face prea multe griji legate de acest aspect, bun de plată, în final, arătându-se Ministerul Agriculturii. Dacă procesul se va prelungi, sumele ar putea să crească în detrimentul banilor publici care se vor arunca pe apa sâmbetei pentru moftul unui funcţionar.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here