Asociaţia „Sfânta Ana” a aderat la FABC

342

Reprezentanţii Asociaţiei Române de Oncologie „Sfânta Ana” au participat, în perioada 28-30 martie, la Braşov, la Adunarea Generală a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC). Cu această organizaţia a aderat în structurile FABC.

La evenimentul de la Braşov au participat Bogdana Costoiu şi Andreea Negrulescu, care au declarat ca Asociaţia „Sfânta Ana” se va implica activ în demersurile Federaţiei pentru apărarea drepturilor bolnavilor de cancer. „Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” devine prin aderarea la FABC, membră a Alianţei Pacienţilor Cronici din România, for care promovează şi protejează interesele comune ale pacienţilor suferinzi de afecţiuni cronice şi asigură integrarea socio-profesională a acestora, în condiţiile legii”, a explicat Bogdana Costoiu, preşedintele asociaţie.

Activitate intensă la „Sfânta Ana”
Înfiinţată în anul 2011, Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” a desfăşurat până în prezent o intensă activitate de acordare de servicii medicale gratuite cu ajutorul medicilor voluntari de la Institutul Oncologic Bucureşti, Institutul Clinic Fundeni şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan”.
Bogdana Costoiu, preşedintele asociaţiei spune că „odată cu aderarea la FABC, Asociaţia Româna de Oncologie „Sfânta Ana” va începe activitatea, în mod organizat, de lobby şi advocacy pentru promovarea, respectarea şi garantarea drepturilor pacienţilor cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii”.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here