Ascunderea imperfecţiunilor nasului prin machiaj

1452
nasDupă operaţiile de mărire a sânilor, modificarea formei nasului ocupă locuri fruntaşe în clasamentele de profil. Deoarece nu se poate ascunde de niciun fel (din păcate), data fiind poziţia chiar în mijlocul feţei a acestuia, make-up artiştii au găsit mici soluţii pentru a ascunde şi corecta optic un nas prea lung, prea gros, lung şi gros, subţire, coroiat sau strâmb.

Trucuri mici pentru rezultate mari, mari!
Înainte de a începe orice procedură de corectare a defectelor unui nas prin machiaj, uitaţi-vă mai bine în oglindă: o dată, de două ori, de zece ori! Dacă “defectul” nasului nu este unul care să atragă atenţia asupra lui de la prima privire, e bine să fie “lăsat în pace”.
Dacă “defectul” este mic (sau imaginar de cele mai multe ori), există riscul să stricăm tot sau de a atrage şi mai rău atenţia asupra a ceea ce nu vrem să se vadă.
Machiajul nasului
De ce avem nevoie? O pudră pentru contur şi un iluminator folosite după caz (şi cu moderaţie) pentru fiecare formă de nas în parte şi obligatoriu o pudră normală.
Pudra este esenţială indiferent dacă aveţi un nas cu probleme sau nu. Un nas lucios nu va arăta bine nici dacă este cel mai frumos nas din lume (există oare aşa ceva?).
Cum se machiază un nas prea subţire
Nasul subţire: iluminatorul se aplică pe lateralele nasului. Dacă acesta este şi ascuţit se aplică pudra pentru contur exact pe vârful nasului şi se estompează. O pudră normală se aplică la final.
Nasul gros: pudra pentru contur se aplică atât pe lateralele nasului cât şi pe lateralele nărilor iar iluminatorul se aplică pe centrul nasului. Se estompează şi se aplică un strat de pudră normală.
Cum se machiază un nas lung
Nasul lung: pudra pentru contur se aplică pe vârful nasului şi se estompează. Apoi se aplică o pudră normală pe tot nasul.
Cum se machiază un nas gros şi lung
Nasul gros şi lung: Se aplică pudra pentru contur în jurul nărilor şi pe lateralele nasului apoi se estompează. La final se aplică o pudră normală.
Cum se machiază un nas cu deviaţie de sept (strâmb)
Nasul strâmb (deviaţie de sept): pudra de contur se aplică în acest caz pe zona în care se află deviaţia iar pe partea opusă se aplică iluminatorul. Se estompează şi se aplică o pudră normală.
Cum se machiază un nas coroiat
Nasul coroiat: pudra pentru contur se aplică pe zona coroiată a nasului iar pe aripile nasului se aplică iluminator iar la final o pudră normală.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here