Aproape jumătate dintre şcolile publice din Kansas City vor fi închise

303
scoala-sua-Aproape jumătate dintre şcolile publice din Kansas City, oraş situat în statul american Missouri, vor fi nevoite să se închidă din motive bugetare, după ce au înregistrat de mai mulţi ani un declin al efectivelor şcolare şi o scădere a rezultatelor.

Şcolile din oraş, adesea situate în cartiere sărace şi ai căror elevi sunt în majoritate afroamericani, au înregistrat o reducere la jumătate a efectivelor în ultimii zece ani, părinţii preferând să-i înscrie pe copiii lor în şcoli private sau la alte academii. Rezultatele şcolare au scăzut în paralel în acest oraş cu 480.000 de locuitori, care se clasează pe locul 35 în Statele Unite în funcţie de populaţie. Administraţia şcolară a votat închiderea a 26 dintre cele 59 de şcoli din oraş. Rectorul academiei, John Covington, a apărat această decizie, explicând că este singurul mod de a respecta un buget anual de 50 de milioane de dolari.

„Economiile pe care le vom realiza vor fi consacrate unor programe care vor ajuta (elevii). Aceasta va include o prelungire a zilei şcolare şi a anului şcolar”, a explicat el.
Circa 700 de persoane, dintre care 268 de profesori, ar urma să îşi piardă posturile în urma închiderii acestor şcoli, un fenomen care se răspândeşte în SUA, din cauza dificultăţilor bugetare legate de criză.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here