Antifrauda nu a stricat cheful motrenilor de Zilele Orașului

334

În zilele de weekend, orașul Motru fiind în straie de sărbătoare, mai mulți reprezentanți de la Antifraudă au dat năvală peste micii comercianți, prezenți la Zilele Orașului. Demersul a nemulțumit mai ales o parte dintre simplii cetățeni, consumatori la mesele comercianților, care au taxat vociferând demersul verificatorilor.
Reprezentanții autorităților au subliniat, în schimb, că nu i-au luat în calcul pe cei de la Antifraudă, pe care i-au lăsat să-și facă treaba, ei fiind mulțumiți de felul în care au îmbrățișat motrenii ediția din acest an a Zilelor Orașului Motru. De altfel, manifestările din acest an, coordonate de viceprimarul Cosmin Morega, au avut de toate pentru toți. Vârstnicii au avut parte de campionatul de șah, una dintre multiplele manifestări dedicate Zilelor Motrului, tinerii de spectacole, iar copiii orașului au avut parte de un concurs de desene pe asfalt, organizat în parcul T-urilor, de unele ateliere de creație, dar și de dans.

Atmosfera de sărbătoare și voia bună s-a simțit și în Zăvoiul Ploștina unde copiii rromi au pus în operă o serie de manifestări cultural-educative specifice etniei rrome: prezentarea portului și dansului tradițional, preparate culinare specifice, prezentarea meșteșugurilor tradiționale, cât și faimosul concurs miss “Piranda”. La final s-au acordat diplome de participare, dar și pachete cu rechizite școlare pentru stimularea participării copiilor rromi la activitățile cultural-educative.Toate acestea nu puteau fi realizate fără sprijinul Consiliului Local Motru, Primăriei Municipiului Motru, Casei de Cultură, Compartimentul Rromi, cât și a Președintelui “ProEuropa” -filiala Motru, Făină Mircea. La eveniment au participat și reprezentanții autorității publice locale.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here