Anti-Românul Traian Băsescu ! (contra României şi a Guvernului la Schengen)

285

Cu delicateţe şi plin de eleganţă, ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a declarat decent că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Spaţiul select al zonei Schengen la Consiliul JAI de miercuri va afecta „credibilitatea procesului”!, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată, stabilindu-şi alte priorităţi, şi doar să aştepte o invitaţie de la Uniunea Europeană.

La auzul unei asemenea declaraţii, cetăţeanul din Dealul Cotrocenilor s-a inflamat rău de tot. Ca să nu încalce Pactul de neagresiune direct, deşi atacă de vreo două săptămâni Guvernul Ponta, a dat dispoziţie Administraţiei prezidenţiale să comită un Comunicat de presă în care pretinde că ministrul Titus Corlăţean ar fi făcut o declaraţie în nume personal. Deci ar fi neavenită. Tocmai el vorbeşte, cel care n-a dorit să semneze o scrisoare comună cu primul ministru, Victor Ponta, cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru acţiune comună şi armonioasă la Comisia Europeană în preajma importantei decizii de miercuri a Comisiei Europene. Şi, cum spuneam, taman el s-a inflamat rău de tot. Semn că declaraţia lui Titus Corlăţean a stârnit mânia unuia care nu vrea, cu niciun chip, ca România să intre în selectul Spaţiu Schengen. Ba chiar se antepronunţase că nu vom intra. Şi cine se opune? Exact Germania, al cărei ministru de Interne a şi declarat că va bloca aderarea României la Schengen.
La recenta reuniune a Comisiei Europene, Traian Băsescu ar fi putut vorbi cu madam Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, despre doleanţa României. Dan n-a făcut-o. Şi nici nu i-a dat vreun telefon, aşa cum se-ntâmpla pe când avea nevoie de susţinerea Angelei Merkel, înaintea referendumului. Mă rog, pe-atunci era preşedinte-suspendat şi a izbutit s-o mintă că în Constituţie nu e prevăzută suspendarea! Numai că primul ministru, Victor Ponta, a punctat clar şi sperăm decisiv în disputa cu anti-românul Traian Băsescu: „România se va putea integra mai repede în Europa şi îi va fi cu atât mai bine cu cât preşedintele Traian Băsescu va tăcea şi nu va mai face scandal, deoarece acesta a ratat toate obiectivele pe care şi le-a propus şi a înregistrat un eşec pe linie.” Premierul a spus clar că declaraţia ministrului Titus Corlăţean exprimă poziţia Guvernului Ponta şi nu este o declaraţie în nume propriu, adăugând: „Legat de reacţia (disproporţionată şi neavenită, n.m.) domnului preşedinte Băsescu, cred că de câte ori tace şi nu mai face scandal de atâtea ori este mai bine pentru România, pentru că în cei 9 ani în care domnul preşedinte Băsescu s-a ocupat, mai mult sau mai puţin constituţional, de relaţiile României în Europa a ratat absolut toate ţintele: avem MCV în continuare nu am intrat în Schengen, nu suntem nici măcar aproape de euro, deci eşec pe linie pentru domnul preşedinte Băsescu. Cu cât tace şi cu cât face mai puţin scandal, cu atât Guvernul României şi România au şanse să se integreze mai repede în Europa. Scandalul din ultimii 8-9 ani ne-a adus doar eşec, cred că acum Guvernul trebuie să aibă o altă strategie, mai eficientă şi mai demnă privind relaţiile noastre europene”.Ceea ce nu se ştie, Germania este în campanie electorală şi creştin-democraţia Cancelarului Angela Merkel stă rău în sondaje. La alegerile din landuri pierzând aproape pe linie, dacă nu chiar totul. Iar în ţară, Traian Băsescu – portocaliul, nu acceptă în vreun fel ca un Guvern USL să obţină intrarea României în Schengen.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here