Achitarea lui Văduva ar putea costa statul roman

126

mariana_vaduvaProfesorul universitar Mariana Văduva a acţionat în judecată statul român şi a cerut daune morale, precum şi despăgubiri civile şi materiale evaluate la 1,2 milioane lei. Acţiunea a fost depusă după ce cadrul didactic de la Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu a fost arestat preventiv la începutul lui februarie 2007 sub acuzaţia de luare de mită, ulterior nicio instanţă de judecată neavând probe pentru a o condamna pe Văduva.

Tribunalul Gorj, Curtea de Apel Craiova precum şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au declarat-o nevinovată pe aceasta.

Pe parcursul procesului studenţii care au fost implicaţi în flagrantul din februarie 2007 sau care au fost chemaţi ca martori în faţa instanţelor au declarat aproape la unison că ei au „cotizat” cu sume de bani, dar sumele nu le-au dat lui Văduva, ci unui coleg de-al lor, care le-a promis că le dă profesoarei. Nici un student nu a avut certitudinea pe parcursul audierilor că banii lor au trecut mai departe de colegul care a devenit şi denunţător, ulterior, la instanţă, aflându-se că situaţia şcolară a acestuia nu era una strălucită, el fiind şi unul dintre cei care absenta foarte mult de la cursuri. Probele împotriva lui Văduva au fost extrem de „subţiri”, flagrantul în care a fost aceasta implicată fiind un exemplu de cum „aşa nu se face”.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here