Accident spectaculos la Băleşti

308

Un tânăr de 27 de ani, din oraşul Rovinari, a scăpat ca prin minune, după ce dubiţa de curierat pe care o conducea a intrat, joi seara, în coliziune cu două maşini, pe raza comunei Băleşti. Martorii au declarat că şoferul dubei ar fi intrat în depăşirea unei coloane de autoturisme, iar la un moment dat unul dintre acestea a virat regulamentar la stânga. „Din verificările efectuate s-a constatat că un tânăr de 27 de ani, din orașul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67, pe raza comunei Bălești, din direcția municipiului Motru către Târgu-Jiu, a efectuat manevra de depășire a unei coloane de autovehicule, intrând în coliziune cu unul dintre acestea, condus de un localnic de 50 de ani, care circula în aceeași direcție și care a efectuat virajul la stânga pentru a se încadra pe DC 91 Rasova, după ce a semnalizat corespunzător schimbarea direcției”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.
În urma impactului, dubiţa a fost proiectată în alt autoturism, care era staționat în afara părții carosabile. Ulterior, maşina care aparţine unei firme de curierat a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice și s-a răsturnat în șanțul de colectare a apei pluviale. Şoferul vinovat, cel care a intrat în depăşirea coloanei de maşini, a fost rănit, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Acesta va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Tânărul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. “Dacă era dimineaţa, putea să dărâme staţia cu oameni cu tot. Dumnezeu i-a ajutat să nu fie nimeni acolo. A avut viteză. S-a ciocnit cu primul autoturism din coloană, care virase la stânga. Apoi a intrat în maşina parcată, un BMW şi apoi s-a răsturnat. A avut noroc şi a scăpat cu viaţă”, a spus unul dintre martori.accident barajelor

Coliziune frontală pe strada Barajelor
La scurt timp după producerea accidentului de la Băleşti, medicii de la Ambulanţă au fost chemaţi pe strada Barajelor, din municipiul Târgu-Jiu, la un alt eveniment rutier soldat cu victime. Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că un tânăr de 28 de ani, din localitate, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, într-o curbă la dreapta, a ajuns cu maşina pe contrasens, intrând frontal în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, care circula regulamentar, din direcția Petroșani către Craiova. În urma impactului, cei patru pasageri din cele două autovehicule, au suferit leziuni. Conducătorii auto au fost testați cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. “În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au precizat agenţii de la Rutieră.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here