9000 de puieţi de salcâm şi cer vor fi plantaţi în comuna Vladimir

669

Aproximativ 380 de voluntari vor participa la plantarea a 9.000 de puieți de salcâm și cer, pe o suprafață de 1,8 ha, teren neproductiv și cu pericol de alunecare, aparținând Unității Administrativ Teritoriale (UAT) a comunei Vladimir. Acţiunea va avea loc în data de 18 noiembrie.

Ampla acţiune de plantare, ce se va derula în comuna Vladimir, este organizată de către Asociația Teamfor NEXT GENERATION, Primăria și Consiliul Local Vladimir și Serviciu Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj. „Voluntariatul nu e un moft, e o necesitate. Într-o lume în care valorile materiale au ajuns să fie mai importante decât toate celelalte, e nevoie și de oameni care să gândească astfel, mai ales când vine vorba de a sprijini cauza Aurului Verde și de a contribui la împiedicarea alunecărilor de teren dintr-o comunitate a județului tău. Ne așteptăm așadar, ca în spiritul faptelor bune, solidaritatea umană şi dragostea pentru natură să-și dea mâna în 18 noiembrie, și să plantăm cu drag și spor, în localitatea Vladimir”, spune Elena Sîrbu, coordonator județean Gorj.
Potrivit organizatorilor, aproximativ 380 de voluntari vor participa la plantarea a 9.000 de puieți de salcâm și cer, pe o suprafață de 1,8 ha, teren neproductiv și cu pericol de alunecare, aparținând Unității Administrativ Teritoriale (UAT) a comunei Vladimir. În urma activității de plantare sau de organizare, voluntarii vor primi certificatul Green Endorsement, recunoscut în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secțiunea Green Endorsement), sau un certificat de participare din partea Asociației TeamforNext Generation, organizator local Gorj.
Acţiunea din 18 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Sprijină, de asemenea, inițiativa: Dedeman, JYSK, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC. Partenerii şi sponsorii locali ai acţiunii de plantare sunt: Primăria și Consiliul Local Vladimir, Direcția Silvică Gorj, ISJ Gorj, Consiliul Județean Gorj prin Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj și Instituția Prefectului Gorj, Liga Studenților din U.C.B, Liceul Teologic, Colegiul Tehnic “Gheorghe Magheru”, Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, Colegiul Tehnic Nr.2, Colegiul Tehnic “Henri Coandă”, Liceul Energetic, Liceul Roșia Jiu, ExpresTransport SA și Carrefour.
Astfel, al treilea weekend din noiembrie este momentul în care se va schimba în bine soarta pădurilor din România! Echipa organizatorică va anunța orice modificare a programului care poate apărea în funcție de condițiile meteorologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here