75 de miliarde de la CE Turceni, pentru firma prietenului lui Graure

613

deschidereDirectorul general al Complexului Energetic(CE) Turceni, Octavian Graure, pare că are grijă de prietenii săi. În special de cei care au firme care lucrează direct cu unitatea energetică. Este şi cazul societăţii conduse de Gheorghe(Bebe) Velican, SC Marsat SA din Târgu-Jiu, care la începutul acestei luni a devenit câştigătoarea unei licitaţii în valoare de 75 de miliarde de lei vechi, adică de peste un milion şi jumătate de euro.

Banii CE Turceni vor fi oferiţi firmei conduse de Velican pentru modernizarea unui utilaj la Cariera Jilţ Nord. Menţionăm că societatea Marsat, condusă de Bebe Velican, a fost unica ofertantă la licitaţia organizată de CE Turceni.

Prietenia la cataramă dintre directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, şi directorul general al SC Marsat SA, Bebe Velican este de notorietate. Cei doi sunt amici de pe timpul în Poza 1care Graure era directorul economic al Complexului Energetic Turceni sau chiar de pe vremea când actualul manager al unităţii energetice era aproape insignifiant în fosta Direcţie Buget-Financiar-Contabilitate a producătorului de electricitate. Prietenia s-a solidificat mai ales acum când Graure, promovat de Ionel Manţog, a fost pus în cea mai înaltă funcţie din cadrul CE Turceni. Probabil această prietenie a cântărit greu şi în momentul în care specialiştii termocentralei de la Turceni au întocmit caietul de sarcini pentru licitaţia publică care a avut loc în martie şi care pare că i s-a dedicat firmei gorjene.

Marsat, singura firmă care a întrunit criteriile

poza 2Reprezentanţii Marsat se prezintă astfel la licitaţie la CE Turceni, în urmă cu şapte luni. Aşa cum era de aşteptat însă, firma nu are niciun contracandidat, chiar dacă suma pusă la bătaie pentru modernizarea utilajului minier era de ordinul a peste un milion şi jumătate de euro. Societatea condusă de Velican devine astfel câştigătoarea licitaţiei, dar trebuie să mai treacă însă şapte luni până când este declarată oficial deţinătoare a contractului. Cu siguranţă a fost nevoie să treacă perioadele aferente contestaţiilor pentru ca Marsat să îşi însuşească contractul cosistent. Abia pe 4 octombrie reprezentanţii Marsat au răsuflat uşuraţi, aveau siguranţa banilor.

Bani cât pentru 60 de apartamente

Cu cei 75 de miliarde de lei, reprezentanţii firmei Marsat, trebuie să realizeze ,,lucrări de proiectări şi execuţie mecanică şi electrică a utilajului MH 1800/35 + 60x 17, nr.01, la Cariera Jilţ Nord”. Cu aceşti bani se pot achiziţiona însă în jur de 60 de apartamente cu două camere în Târgu-Jiu, poţi achiziţiona peste 150 de autoturisme Logan sau poţi întreţine luni bune, în special pe timpul sezonului rece, toate şcolile şi grădiniţele din Târgu-Jiu. Cu acest utilaj însă probabil se pot întreţine locurile de muncă a sute de salariaţi de la Cariera Jilţ Nord. Contactat telefonic pe numărul afişat pe site-ul societăţii Marsat, directorul firmei Gheorghe Velican nu a fost găsit pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu licitaţia recent câştigată.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here