1,5 milioane de tone de cărbune al CEO, în pericol de a se deprecia

199

Cererea scăzută de energie electrică pe bază de cărbune a impus administraţia şi sindicatele Complexului Energetic Oltenia să accepte intrarea în concediu de odihnă, începând de ieri, a aproximativ 14.000 de salariaţi ai Sucursalei Divizia Minieră din cadrul CEO.

Concediu va fi doar pentru o perioadă de cinci zile lucrătoare perioadă în care au fost întocmite grafice de lucru cu personalul care va asigura desfăşurarea corespunzătoare a activităţilor de livrări cărbune. S-a stabilit, de asemenea, personalul care va menţine în siguranţă utilajele miniere, drumurile de acces, evacuarea apei şi control aeraje şi cei care vor presta pentru pază.
Acum există în depozitele CEO o cantitate de 1,5 milioane de tone de cărbune care este în pericol de a se deprecia, din cauza neutilizării pe o perioadă îndelungată de timp. Ponderea actuală a producţiei de energie pe bază de cărbune în sistem este de 28-35%, iar cea furnizată de CEO este de 20-25%.
Concediul început ieri nu este însă o noutate în sistem asta deoarece, de regulă, în fiecare an se efectuează întreruperi centralizate ale activităţii sau se suplimentează programul de lucru la 6 -7 zile pe săptămână, în funcţie de cererea de energie pe bază de cărbune.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here