Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită de Rotary Târgu-Jiu

348

Clubul Rotary Târgu Jiu împreună cu Fundația Română a Inimii au organizat duminică, 25 septembrie, 2016, Promenada Inimii. Parteneri au fost și în acest an Primăria municipiului Târgu-Jiu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj, Fundația CardioPrevent, Fundația Română a Inimii, Forumul Național de Prevenție. Evenimentul face parte din manifestările prilejuite în fiecare an de Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită pe 29 septembrie.

Promenada inimilor a avut loc duminică, 25 septembrie 2016, începând cu ora 10.00, pe un traseu amenajat pe Insulița de pe Jiu, fiind invitați să participe toți locuitorii municipiului Târgu-Jiu.
promenada inimii (2)Primii 50 de participanți în ordinea înscrierilor au primit câte un tricou, iar toți cei care au parcurs traseul au primit diplome de participare. ,,Apreciem că a fost o acțiune reușită și doresc să felicit pe toți participanții de toate vârstele și în același timp să mulțumesc lui Marius Mănescu pentru efortul pe care l-a depus în organizarea acestui eveniment. Ne-am dori ca acest traseu să fie parcurs și în viitor de cât mai mulți locuitori ai municipiului Tg-Jiu”, a declarat, la finalul evenimentului, Victor Troacă – președintele Clubului Rotary Târgu-Jiu.

Promovarea mersului pe jos
„Promenada Inimilor” este un concept simplu şi inovator ce are scopul de a încuraja publicul de toate vârstele şi preocupările să meargă pe jos pentru a-şi menţine sănătatea. “Noi cei din Rotary suntem dedicaţi comunităţii în care trăim, iar prin acest proiect am avut ocazia DIN NOU să arătăm acest lucru. Ne dorim să tragem un semnal de alarmă într-o manieră atractivă, să promovăm un stil de viaţă sănătos și să avem grijă de comunitatea în care activăm. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea promenada inimii (3)zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci? Promenada inimilor înseamnă o cultură a vieţii în sănătate, a mişcării în toate formele sale”, spun reprezentanții Rotary.
Program inţial de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste zece ţări europene, promenada inimii (6)“Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În Târgu-Jiu, acest program este la cea de-a doua ediție. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare. Rotary Club Târgu-Jiu mulțumește partenerilor săi: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj și Interact Târgu Jiu, precum și tuturor participanțiilor la acțiunea „Promenada Inimilor”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here