Ziua Francofoniei, sărbătorită la Universitatea „Titu Maiorescu”

212

Ziua Internaţională a Francofoniei a fost marcată, în cursul zilei de ieri şi la Facultatea de drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” din Târgu-Jiu. La manifestare au participat şi 28 de persoane private de libertate.

Miercuri, 23 martie, începând cu ora 14:00, la sediul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” din Târgu Jiu, s-a desfăşurat o manifestare dedicată „Zilei Internaţionale a Francofoniei”. La acest eveniment au participat, alături de studenţi şi cadre didactice, şi 28 de persoane private de libertate.

Special pentru Ziua Francofoniei la Universitatea „Titu Maiorescu” din Târgu-Jiu, persoanele private de libertate au pregătit inedite momente artistice, ce presupun interpretarea unor poezii proprii sau ale unor poeţi locali, fragmente umoristice şi muzicale. Pregătirea momentului poetic şi artistic s-a desfăşurat sub îndrumarea educatorilor din cadrul Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu şi a învăţătorului Mihai Jianu. Manifestarea culturală „Poezie şi francofonie” s-a desfăşurat sub deviza „Trebuie să fim capabili să dialogăm, pentru a avea o lume mai bună, pentru a promova realizările locale”. Prin acest proiect se urmăreşte promovarea dialogului cultural în spaţiul educativ francofon, la care România participa din 1993, şi stimularea participării împreună a profesorilor şi studenţilor, alături de persoanele private de libertate la proiecte de cooperare comunitară, dezvoltând abilităţile participanţilor pentru comunicarea interculturală şi resocializarea acestora.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here