“Zilele Turismului Gorjean” şi-a deschis porţile

894

Cea de-a treia ediţie a Zilelor Turismului Gorjean şi-a deschis porţile la sfârşitul săptămânii trecute. În cadrul evenimentului a fost lansat şi noul album al Gorjului, “Acasă la Brâncuşi”, care cuprinde cinci capitole: “Cerul şi pământul Gorjului”, “Istorie, credinţă, tradiţie”, „Peisaje citadine”, „Gorjul artistic” şi “Gorjeanul”.

Cel mai complex eveniment turistic al anului, din judeţul Gorj, a debutat vineri, 6 septembrie, pe Insuliţa Jiului. Cu ocazia deschiderii festive a Săptămânii turismului gorjean, s-a lansat şi albumul “Acasă la Brâncuşi”. Printre invitaţii de seamă prezenţi la eveniment s-au aflat Mihnea Costoiu, ministrul Cercetării Ştiinţifice şi Dezvoltării Tehnologice, Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii, Corina Martin, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), precum şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.
Amfitrionul evenimentului a fost preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Acesta a adresat nenumărate mulţumiri invitaţilor speciali precum şi celorlalţi invitaţi prezenţi la eveniment.
“Zilele Turismului Gorjean se află la cea de-a treia ediţie, fiind demonstrat foarte clar că ne preocupă turismul în Gorj, în primul rând că suntem aici, la Brâncuşi acasă, şi turismul naţional”, a declarat preşedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu.

Ministrul Costoiou: „Trebuie să fim în pas cu lumea”
Costoiou a declarat că este un mare susţinător al turismului local, adăugând că acesta trebuie promovat tot mai mult şi în mediul on-line. “Gorjul beneficiază de câteva avantaje, în afara celor naturale, în afara celor create de Brâncuşi. Este foarte important ca turismul gorjean să se vadă şi online. Trebuie sa fim în pas cu lumea”, a spus Costoiu.
Totodată Corina Martin, Preşedinte FAPT a ţinut să menţioneze că iniţiativa autorităţilor locale şi judeţene, aceea, de a promova turismul judeţean este una foarte bună “În calitate de preşedinte al Federaţiei FAPT susţin promovarea obiectivelor turistice unice din judeţul Gorj, unde am fost plăcut surprinsă de buna organizare a “Zilelor Turismului Gorjean”. Consider, că organizarea acestui eveniment contribuie la promovarea celor mai importante elemente de interes turistic ale judeţului Gorj şi la identificarea unor noi oportunităţi de dezvoltare turistică în zonă”, a precizat Corina Martin.

Turismul, perspectiva de dezvoltare a judeţului
“Sunt ferm convins că, după ce Dumnezeu, ne-a dat judeţul acesta frumos cu foarte multe bogăţii, ne-a dat şi gorjeni dârji şi dornici să arate că judeţul nostru este unul dintre cele mai frumoase judeţe din ţară. Vă mulţumesc pentru implicarea dumneavoastră, ne veţi ajuta să demonstrăm că într-adevăr ne pasă de viitorul judeţului, turismul făcând parte din ceea ce înseamnă perspectiva de dezvoltare a judeţului nostru”, a declarat Claudiu Teodorescu.

Operele lui Brâncuşi, magnet pentru turişti
Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru a declarat că datorită lui Constantin Brâncuşi, Gorjul are un adevărat potenţial turistic. “Bine aţi venit la cel mai important şi complex eveniment turistic al anului, din judeţul Gorj. Pentru noi, pentru târgujieni în special şi pentru gorjenii în general, intrarea pe harta turistică a ţării, chiar a Europei, nu este o opţiune luată chiar de curând. Este un proces firesc care vine din necesitatea de a aduce în rândul destinaţilor turistice obligatorii din România întreaga bogăţie naturală şi antropică care o adăposteşte ţinutul dintre munţii Parâng şi Vulcan, cursul mijlociu al Jiului până la dealurile din podişul Getic. Mănăstirile, peşterile, Rânca, Transalpina, dar şi folclorul nostru atât de divers sunt tot atâtea invitaţii pe care ţinutul Gorjului le face fiecărui vizitator. Datorită genialului sculptor, născut la Hobiţa, Târgu-Jiul a devenit fie punctul de plecare, fie locul obligatoriu de vizitat pentru orice turist care tranzitează nu numai Gorjul ci întreaga regiune a Olteniei”, a precizat Florin Cârciumaru, edilul municipiului.

Olguţa vrea să facă sporturi extreme în Gorj
Pasionată de sporturile extreme, primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat că şi-a făcut deja planuri pentru concediul de vara viitoare. Astfel, Olguţa va veni în Gorj pentru a face river rafting şi alpinism în cascadă pe apele repezi ale judeţului.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here