Zi decisivă pentru un fost comisar de la Protecția Consumatorilor Gorj, judecat pentru infracțiuni de corupție

290

Fostul primar din Rovinari, Ilie Lungu, este așteptat astăzi la Curtea de Apel Craiova, pentru a afla verdictul în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție. Acesta va afla dacă va rămâne cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, stabilită de prima instanță. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție spun că faptele ar fi fost comise în 2015, când bărbatul era angajat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj. ”În perioada 7-15 decembrie 2015, ca urmare a unui control efectuat, inculpatul Lungu Ilie, în calitate de comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale, denunțător în cauză, produse alimentare și nealimentare, precum și o sumă de bani, în vederea nesancționării contravenționale a acestuia sau aplicării unei sancțiuni mai blânde.În același context, la data de 15 decembrie 2015, denunțătorul i-a remis inculpatului Lungu Ilie suma de 500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, au precizat procurorii DNA. lungu2
Ilie Lungu a aflat prima sentință la Tribunalul Gorj, pe 8 martie, însă s-a declarat nemulțumit și a formulat apel. Atunci a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat că ar fi primit bani de la un patron ca să nu îi aplice o amendă. Instanța a decis și ca bărbatul să muncească în folosul comunității.
”Impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială, derulat de Serviciul de Probaţiune Gorj sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul urmează să presteze o muncă neremunerată, în folosul comunităţii, în cadrul DGASPC Gorj sau în cadrul Primăriei Târgu-Jiu, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, a stabilit prima instanță.
Fostul primar al orașului Rovinari și-a anunțat demisia, cu puțin timp înainte să afle verdictul judecătorilor de la Tribunalul Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here