Zi de sărbătoare la Jandarmeria Gorj

287

În data de 3 aprilie, Jandarmeria Română a aniversat 164 de ani de existenţă. Momentul aniversar nu putea trece fără a fi sărbătorit şi de către jandarmii gorjeni, motiv pentru care joi, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu”, au fost organizate mai multe activităţi dedicate acestei zi speciale.

Picture051În Gorj, startul activităţilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române a fost dat încă de la sfârşitul săptămânii trecute, când a fost sărbătorită Ziua Veteranilor Unităţii.
“Astăzi (n.r. 3 aprilie) se împlinesc 164 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. În cadrul manifestărilor organizate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj s-a desfăşurat săptămâna trecută sfinţirea paraclisului amenajat la sediul unităţii. În cursul zilei de miercuri au fost organizate puncte de prezentare a activităţii Jandarmeriei în municipiile Târgu-Jiu, Motru şi în oraşul Rovinari. În această dimineaţă, începând cu ora 08:30, am avut Ziua Porţilor Deschise. Ne-am bucurat de o participare numeroasă a elevilor, în special a celor din ani terminali”, a declarat Florin Popescu, comandatul IJJ Gorj.

Picture055Ceremonial militar şi religios
Manifestările omagiale au continuat cu un ceremonial militar şi religios, la care au asistat elevi, reprezentanţi ai instituţiilor care colaborează cu Jandarmeria Gorj, precum şi ai autorităţilor publice judeţene şi locale. Aceştia din urmă au profitat de acest prilej pentru a le mulţumi jandarmilor pentru munca depusă şi a-i asigura de sprijinul lor în lupta împotriva celor care încalcă legea. “Încrederea de care se bucură Jandarmeria Română în rândul cetăţenilor este certificatul de garanţie pentru activitatea sa de-a lungul timpului. Picture057Vorbim astăzi despre jandarmi profesionişti, responsabili şi dedicaţi meseriei lor. Aşa sunteţi şi dumneavoastră jandarmii gorjeni. Aţi dovedit-o în nenumărate rânduri. Şi tocmai pentru că ştim cu toţii că evenimentele la care participaţi nu sunt uşoare, cu atât mai recunoscători suntem pentru munca dumneavoastră. (…) Vreau să vă asigur de tot sprijinul meu în lupta împotriva celor care încalcă legea sau atentează la siguranţa cetăţenilor acestui judeţ”, a spus prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru. Despre aprecierea şi respectul pe care le merită jandarmii a vorbit şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. “De-a lungul timpului, instituţia dumneavoastră a cunoscut multe transformări şi perfecţionări, a renăscut după fiecare eveniment major din istoria ţării şi a judeţului Gorj, dând dovadă de un dinamism exemplar care merită apreciere şi respect. Astăzi, Jandarmeria Română, prin Inspectoratul de Jandarmi Judeţean «Tudor Vladimirescu», este garantul ordinii şi siguranţei publice, având un rol decisiv pentru protecţia şi liniştea comunităţilor din judeţul Gorj. Picture095În numele gorjenilor a căror siguranţă o garantaţi vă felicit doamnelor şi domnilor jandarmi, exprimându-mi aprecierea pentru modul în care vă îndepliniţi atribuţiile în slujba cetăţenilor acestui judeţ”, a spus Ion Călinoiu. La rândul său, Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, a vorbit despre încrederea tot mai mare pe care cetăţenii o au în jandarmi. “Faptul că în municipiul Târgu-Jiu este linişte, că cetăţenii îşi pot desfăşura activitatea cotidiană fără teamă, că străzile oraşului sunt sigure, toate acestea sunt dovezi concrete că dumneavoastră, jandarmii gorjeni, vă faceţi datoria zi de zi. (…)
Picture226Foarte important este că locuitorii municipiului au din ce în ce mai multă încredere în jandarmi, că prezenţa acestora le dă un sentiment de siguranţă.(…) Fie că este vorba de Stadionul Municipal, de străzi sau baruri, locuri unde evenimente nedorite pot apărea oricând, jandarmii îşi fac datoria. Nu uităm că acest lucru se face cu asumarea unui mare risc de către fiecare dintre dumneavoastră, că au existat cazuri de răniri sau chiar pierdere a vieţii. Experienţa şi profesionalismul, buna pregătire şi dotarea tehnică au făcut ca Inspectoratul de Jandarmi «Tudor Vladimirescu» Gorj să se bucure de o dublă legitimitate, atât din partea statului, cât şi a comunităţii locale”, a spus viceprimarul Aurel Popescu

Picture257Avansări în grad şi premieri
Cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, cinci jandarmi, un ofiţer şi patru subofiţeri, au fost avansaţi în grad. Tot ieri, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, a avut loc şi decernarea cupelor şi diplomelor câştigătorilor competiţiilor sportive interinstituţionale. Manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei Române s-au încheiat cu defilarea subunităţilor şi a tehnicii auto.
Roxana Lupu

Picture289Picture304Picture323Picture336Picture161Picture349Picture370

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here