Zeci de dascăli din Gorj, absenţi la Titularizare

194

Zeci de cadre didactice din judeţul Gorj au absentat ieri de la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate. Alţi 84 de dascăli s-au retras în timpul probei. Primele rezultate ale examenului vor fi afişate în cursul zilei de 25 iulie.

În Gorj, proba scrisă din cadrul examenului de Titularizare s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu-Jiu, începând cu ora 10:00, dascălii având la dispoziţie patru ore pentru a-şi redacta lucrările. Accesul candidaţilor în centrul de examen la proba scrisă s-a făcut în intervalul 8:00 – 9:00, pe baza actului de identitate valabil – carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate – ori, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului în termen de valabilitate. Candidaţii şi asistenţii supraveghetori nu au avut voie să aibă asupra lor, în sala de examen, genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, dintre cei 641 de candidaţi care s-au înscris anul acesta la examenul de Titularizare, doar circa 460 au susţinut ieri proba scrisă. „Au fost înscrişi 641 de candidaţi; s-au prezentat 546 dintre aceştia, 95 fiind absenţi. De asemenea, peste 80 de candidaţi s-au retras în timpul probei”, a precizat inspectorul şcolar general Ion Işfan. Conform datelor publicate pe site-ul IŞJ Gorj, cei mai mulţi absenţi s-au înregistrat în rândul dascălilor care ar fi trebuit să susţină proba scrisă la Educaţie fizică şi sport (20), Limba şi literatura română, elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar (12) şi Limba şi literatura engleză (7). În ceea ce priveşte candidaţii retraşi, 75 s-au retras din motive personale, iar 9 din motive medicale. Cei mai mulţi candidaţi au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română (66), Educaţie fizică şi sport (64), Limba şi literatura română, pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii (61), Limba şi literatura română, elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar (56), Limba şi literatura engleză (36), Matematică (35) şi Religie ortodoxă (30).

Primele rezultate, afişate vineri
Primele rezultate ale examenului de Titularizare vor fi afişate în cursul zilei de 25 iulie. Dascălii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii în cursul aceleiaşi zile, până la ora 21:00, şi sâmbătă, până la ora 15:00. Rezultatele finale ale examenului de Titularizare vor fi afişate pe data de 30 iulie 2014. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a scos la concurs 26 de posturi titularizabile şi 256 de posturi complete şi incomplete pentru suplinire (97 complete şi 159 incomplete). Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 31 iulie şi 1 august 2014. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în perioada 4-5 august 2014.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here